Portalen toegevoegd

De warps worden binnenkort vervangen door portalen! Voorlopig zullen de warps nog blijven werken als voorheen, maar zodra de nieuwe wereld uit komt zal /setwarp niet meer werken (/warp en /removewarp blijven nog wat langer werken zodat je je spullen uit de oude wereld kunt ophalen.).

Portalen zijn vrij eenvoudig te maken: je bouwt eerst een Netherportaal. Vervolgens plaats je een bordje tegen de zijkant van het portaal met op de bovenste regel [Portal], op de derde regel de naam van het portaal en op de vierde regel de naam van het portaal waar dit portaal heen leidt:

[Portal]

Naam
Bestemming

Het plaatsen van de bordjes is gratis, maar om het portaal iets te laten doen zul je het moeten activeren. Dit kost wel punten. Je krijgt hiervoor vanzelf instructies in het spel. Ook het teleporteren door portalen kost punten.

Portalen zijn automatisch beschermd: alleen jijzelf kunt het portaal opheffen en ook alleen nadat je het hebt gedeactiveerd (dit levert punten op).

In het spel zelf kun je meer informatie vinden over de portalen door “/help portalen” te typen.

Waarom worden de warps vervangen?

Portalen geven volgens ons een betere manier om te teleporteren dan warps. Je moet nu nadenken over routes die je met de portalen uit gaat zetten. /home, /sethome en /spawn zullen blijven werken, dus ik verwacht dat spelers nu bij hun huis of het spawn een portalenhal gaan maken. Daarnaast verwachten wij ook dat spelers wat dichter bij elkaar gaan bouwen waardoor steden zullen ontstaan. Nieuwe spelers zullen zo gemakkelijker een bouwplek vinden.

Je kunt nu ook priveportalen maken door de portalen achter een beveiligde deur te plaatsen. Je kunt ook punten voor het gebruik van je portalen vragen door het portaal achter een tolpoort te plaatsen.

Het is nu niet mogelijk om een portaal te maken met iemand anders portaal als bestemming. In de toekomst wordt dit wel mogelijk, maar de ander zal hiervoor wel eerst toestemming moeten geven.

6 reacties op “Portalen toegevoegd

  1. Ik heb 2 portalen geplaats maar ik kan wel van de ene naar de andere maar niet van de andere naar de ene. Om het duidelijker te maken:
    Het eerste portaal heet: Dierentuin en het 2e portaal heet: Home_Jeffrey
    Nu kan ik wel van Dierentuin naar Home_Jeffrey maar niet van Home_Jeffrey naat Dierentuin…

    Ik heb al meerdere keren de bordjes opnieuw geplaatst en geactiveerd maar het werkt niet… Ik heb nu al bijna 50 punten verspild door het heen en weer te moeten warpen… (via /warp)

    Enig idee waar het aan ligt?

Geef een reactie