Michelle én Jelle hebben de kerstverkiezing gewonnen

jwz_michelle en jellekoeken hebben de gedeelde eerste plaats gehaald bij de bouwwedstrijd in het kerstdorpje. Ze hebben allebei zeven stemmen gehaald. Gefeliciteerd allebei! Ze mochten allebei een prefix uitzoeken. Jelle heeft nu een maand lang de prefix [koek-jongen], en Michelle [Ofiira Pandekager]. Ook hebben ze een vermelding in /playerinfo (naam) gekregen.

Alle bouwers kunnen trouwens nog tot en met zondag een uniek blokje ophalen: volg hiervoor de bordjes vanaf het (normale) spawn.

Haal je beloning voor het kerstdorpje op

Wat een mooi kerstdorp is het geworden. Bedankt allemaal! Bij het (normale) spawn staan nu bordjes naar het kersthutje, waar je je beloning kunt ophalen (hint: een uniek blokje). Je kunt daar ook nog teleporteren naar het kerstdorp. Tot en met dinsdag 23:59 kun je nog stemmen op een gebouw in het kerstdorp. Teleporteren naar het kerstdorp kan nog tot en met zondag. Daarna wordt te teleport opgeheven.

Lees meer

Stem op het mooiste gebouw in het kerstdorp

Tot en met dinsdag kun je stemmen op het mooiste gebouw in het kerstdorp. Je gaat binnen de nederzetting van het gebouw staan en typt dan /vote. Vervolgens moet je je stem bevestigen.

Let op: je kunt maar één keer stemmen, en je kunt je stem niet wijzigen. Stemmen is anoniem: je kunt dus niet zien wie waarop gestemd heeft. Woensdag wordt de top vijf van meestgekozen nederzettingen bekend gemaakt.

De winnaar krijgt een maand lang een prefix naar keuze (binnen alle redelijkheid) en een vermelding in /playerinfo. Als een gebouw door meerdere mensen gebouwd is dan krijgen zij allemaal die prijs.

Maandag krijgt trouwens iedereen die wat gebouwd heeft in het kerstdorp een uniek blokje. Zorg dat je op de nederzetting staat als je iets gebouwd hebt, anders weten wij niet dat je recht hebt op zo’n blokje.

Terugblik 2019

Als je vandaag inlogt op de server, dan beland je in een sprookjesachtig kerstdorp. Dit dorp staat vol met prachtige gebouwen, van een schattig kerkje tot enorme villa’s. Het bijzondere is dat dit dorpje in slechts een ruime week tijd gebouwd is. We begonnen op een kale sneeuwvlakte, maar naar al een paar dagen stond er een heus dorp met plein, kerstboom, stadshuis, treinstation en kerk. Dit is alleen mogelijk dankzij het grote aantal actieve spelers.

Lees meer

Minecraft 1.15 kan nu verbinden

Minecraft 1.15 is uit. Bij deze update wordt één bijzondere functie bijgevoegd: bijen. We kunnen de server nog niet bijwerken, want we moeten eerst nog wachten tot Spigot (de serversoftware) en de bij de server horende plugins ook bijgewerkt zijn. We zitten dus nog op Minecraft 1.14. Wel heeft 2zqa de plugin ViaVersion geïnstalleerd, waardoor mensen met Minecraft 1.15 kunnen verbinden met deze server.