Arena’s starten is nu gratis

Als je in een arena een gevecht start, kost dat geen punten meer. De reden hiervoor is dat je tegenwoordig teruggeteleporteerd wordt aan het einde van het gevecht. Als de arena’s vroeger gratis geopend hadden kunnen worden, dan zou het een soort gratis teleport geweest zijn. Nu is dat probleem er niet meer, waardoor het openen van arena’s nu gratis is.

Het oprichten van arena’s kost trouwens wel nog steeds 50 munten.

Server offline; servercomputer onbereikbaar

De server is offline, en ik weet niet waardoor. De servercomputer is compleet onbereikbaar. Omdat de servercomputer op bijna 3 uur reizen staat (hij staat bij mijn ouders) kan ik nu niks doen. Hopelijk gaat de server vanzelf weer aan…

Tip: kijk eens op onze Discord! Kun je nog met de andere spelers praten.

Update 13 september: de server kwam spontaan weer online! Zo te zien was de internetverbinding verbroken. We weten nog niet hoe dit kon.

tjbs is nu moderator, Lars604 is weer helper

We hebben al een tijdje één actieve moderator (heerxtem/Cyrille). Om niet alle moderatordingen op hem aan te laten komen is tjbs (Thomas) nu ook moderator geworden. We hebben nu weer twee actieve moderators. Heel veel succes Thomas!

Lars604 was vroeger moderator, en stopte daarna helemaal met Wereldbouw. Hij is alweer een tijdje actief, en is nu weer helper geworden. Dankjewel Lars dat je weer helper wilde worden!

Ter herinnering: helpers kunnen alleen /kick en /tempban (max 24 uur) doen. Moderators hebben volledige toegang tot de serverconsole. Ze mogen hun moderatorrechten alleen gebruiken om orde te houden en het werk van griefers ongedaan te maken. Iedereen (helpers, moderators, eigenaren en natuurlijk de overige spelers) speelt dus in survival.

De live-kaart is terug

De live-kaart is terug, en beter dan ooit! Je kunt nu namelijk uitzoomen. De manier waarop de kaart wordt opgeslagen is nu wel anders, daarom moet de hele kaart opnieuw getekend worden… Over een dag of twee is dat denk ik wel klaar. Ik heb een klein stukje rondom het spawn alvast laten tekenen, de rest wordt later getekend. Wanneer er niemand online is gaat het tekenen extra snel.

Omdat we nu op een host zitten waar we ons IP moeten delen met andere dingen, is de live-kaart niet langer op mc.marijnk.nl. Je moet nu naar mc.marijnk.nl:9292 gaan, dus op poort 9292. Webbrowsers werken normaal alleen met poort 80, en om dat te veranderen moet je dus een nummer toevoegen aan het adres. Bij Minecraft hoeft dat niet, daar kun je met een zogeheten SRV record instellen dat de Minecraftserver van mc.marijnk.nl op een andere poort zit dan normaal. Maar voor het “gewone” web bestaat zoiets dus niet.