De live-kaart is terug

De live-kaart is terug, en beter dan ooit! Je kunt nu namelijk uitzoomen. De manier waarop de kaart wordt opgeslagen is nu wel anders, daarom moet de hele kaart opnieuw getekend worden… Over een dag of twee is dat denk ik wel klaar. Ik heb een klein stukje rondom het spawn alvast laten tekenen, de rest wordt later getekend. Wanneer er niemand online is gaat het tekenen extra snel.

Omdat we nu op een host zitten waar we ons IP moeten delen met andere dingen, is de live-kaart niet langer op mc.marijnk.nl. Je moet nu naar mc.marijnk.nl:9292 gaan, dus op poort 9292. Webbrowsers werken normaal alleen met poort 80, en om dat te veranderen moet je dus een nummer toevoegen aan het adres. Bij Minecraft hoeft dat niet, daar kun je met een zogeheten SRV record instellen dat de Minecraftserver van mc.marijnk.nl op een andere poort zit dan normaal. Maar voor het “gewone” web bestaat zoiets dus niet.

PreciousStones bijgewerkt

Tot twee jaar terug gebruikten we PreciousStones als beschermingssysteem tegen griefers. Nu hebben we nederzettingen, maar er zijn nog altijd duizenden oude beschermingen in de wereld.

Iemand (NathanWolf) heeft PreciousStones bijgewerkt zodat het weer goed werkt op Minecraft 1.14. Daardoor kun je nu de oude Endsteenbeschermingen en Enorme Beschermingen weer slopen. Ook werkt /ps visualize nu weer.

Je kunt nog altijd geen nieuwe Endsteenbeschermingen plaatsen. Dat zal ook nooit meer gaan gebeuren, we hebben nu immers nederzettingen. Oude beschermingen kun je verkopen bij de serverwinkel, waar je vervolgens Nederzetters voor kunt terugkopen.

P.S. de bug waardoor je geen bordjesportalen kunt plaatsen is opgelost.

Tijdelijke verhuizing van de server

Wat een hoop verhuizingen de laatste tijd! Eerst verhuisde we de server naar Contabo, wat helaas voor wat lag zorgde. Maar nu gaan wij verhuizen (in het echt), dus kan de Wereldbouw computer bij ons thuis even niet aan staan. Daarom hosten we onze server tijdelijk op koopjeserver.nl. We hopen dat het dit keer wat beter gaat dan bij het vorige hostingbedrijf. Koopjeserver is bovendien een gespecialiseerd Minecraft server hosting bedrijf, dus hopen we dat de hardware wat meer geoptimaliseerd is voor Minecraft servers. Drie verhuizingen binnen één maand dus!

De specificaties zijn een beetje onduidelijk, want het is het “dirt plan”. Er staat tenminste dat het 2GB RAM heeft. Verder hoop ik dat er niet daadwerkelijk dirt in de server zit. =)

Laat ons weten als er problemen zijn met de nieuwe host en hopelijk tot snel op de server!

We zijn weer op Minecraft 1.14!

We hadden al eerder een poging gedaan om naar 1.14 te updaten, maar er waren toen nog teveel crashes. Nu proberen we het voor de tweede keer.

The End is ook weer hersteld. Bij de downgrade naar 1.13 ging The End verloren (we hadden geen backup uit 1.13), maar nu we weer op 1.14 zitten kunnen we de chunks weer laden.