Entity spawning aangepast

De servercomputer is nu weer in gebruik, dus hopelijk doet alles het nu weer probleemloos. De “pauzes” van 30 seconden lijken nu voorbij te zijn.

Entity spawning is ook aangepast. Entity’s zullen nu minder snel bevroren worden (wat handig is voor farms), maar er zullen ook minder vaak entity’s spawnen en ze zullen ook eerder despawnen als ze te ver weg zijn. Het aantal entity’s op de server is nu omlaag gegaan.

Hopelijk blijft de server nu wel zonder lag draaien. We gaan het zien. 🙂

Serveruitval

Zoals jullie weten heeft de server al ruim een maand last van dat de server elke zoveel minuten een halve minuut wegvalt. Niks werkt dan, zelfs de chat niet. Bij normale serverlag werkt de chat nog wel, alleen de simulatie van het spel stopt. Het tps (ticks per second, aantal simulatiestappen per seconde) ging wel omlaag, dus kennelijk liep de hele server vast, inclusief het chatkanaal.

Lees meer

Halloween: durf jij het aan?

Het is weer de laatste dag van oktober, dus het is Halloween! Log in op Wereldbouw en haal een uniek cadeautje op. Het cadeautje is te vinden aan het eind van de Halloweengrot, ver weg van het veilige spawn. Durf jij het aan? Je hebt tot en met zondag.

De Halloweengrot

Boem! Databasecrash

Door een korte stroomuitval was in de nacht van woensdag op donderdag de servercomputer uitgevallen. Helaas was hierdoor de database beschadigd geraakt. 2zqa heeft donderdagavond de computer weer aangezet, en ik heb deze avond (vrijdagavond) de data uit de database weten te vissen. Hierdoor is geen data (zoals punten en chatgroepen) verloren gegaan. De server staat nu weer aan, na ruim een dag offline te zijn geweest.

Tip voor iedereen die hier ooit mee te maken krijgt: zet MariaDB in recovery mode (bij mij was stand 5 nodig, maar hoe lager hoe beter) en exporteer alles met het programma mysqldump naar een SQL-bestand. Herinstalleer de database, en importeer dat SQL-bestand.

Arena’s starten is nu gratis

Als je in een arena een gevecht start, kost dat geen punten meer. De reden hiervoor is dat je tegenwoordig teruggeteleporteerd wordt aan het einde van het gevecht. Als de arena’s vroeger gratis geopend hadden kunnen worden, dan zou het een soort gratis teleport geweest zijn. Nu is dat probleem er niet meer, waardoor het openen van arena’s nu gratis is.

Het oprichten van arena’s kost trouwens wel nog steeds 50 munten.