Poging 2 – stem voor of tegen een Netherreset

Zie hier voor meer informatie. De vorige keer was de stemming mislukt omdat veel mensen dubbel stemden. Nu doen we de stemming in het spel zelf.

  • Als je vóór bent, sluit je je aan bij de groep Resetten: typ /join resetten
  • Als je tegen bent, sluit je je aan bij de groep Houden: typ /join houden

Je kunt stemmen t/m 24 december.

Sinterklaas!

De Sint is al weer ruim een week in het land. Op Wereldbouw kun je je kistje zetten. Als je dit vóór 5 december doet, dan zal er die avond een uniek cadeautje in je kistje liggen.

Volg vanaf het spawn de bordjes naar het huisje. Plaats hier dan een beschermde kist. Iedere spelers mag één kist plaatsen: spelers die twee (of meer) kisten plaatsen krijgen niks!

Fijne Sinterklaas!

P.S. Voor arenabouwers: je kunt nu kisten laten bijvullen met welke items je maar wil. Je hoeft dus niet langer te kiezen uit de standaarditems in Minecraft. Zoals altijd verdwijnen deze items buiten de arena’s.

Je kunt nu timers toevoegen aan arena’s

Het arenasysteem heeft weer eens een update gehad. Vanaf vandaag kun je timers instellen. Het idee is dat, zodra de arena start, je bijvoorbeeld instelt dat na 5 minuten de kisten bijgevuld worden, of dat na 10 minuten de arena sluit. Elke arena kan maximaal drie verschillende timers instellen.

Ik ben voorlopig nog niet klaar met het uitbreiden van het arenasysteem. Het uitdelen van items moet nog beter. Ook moet ik nog dingen toevoegen om tower-defense en capture-the-flag-spelletjes mogelijk te maken. Als jullie nog andere ideeën hebben, dan hoor ik dat graag.

Server nu op Minecraft 1.13.2

De afgelopen weken zaten we nog op Minecraft 1.13.1. Dankzij de plugin ViaVersion kon 1.13.2 verbinden. Inmiddels is Paper (de serversoftware) al een tijdje uit voor Minecraft 1.13.2, dus besloot ik maar eens te updaten. Dit betekent dat de server weer wat soepeler draait, maar dat spelers die nog op Minecraft 1.13.1 spelen moeten upgraden.

Het Halloweenevenement is nu trouwens uitgezet. Na een weekje draaien is het mooi geweest. Zodra de bouwers hun spullen weer van het eiland hebben gehaald, kunnen we gaan nadenken of we nog iets anders met het eiland willen doen.