De drakenrace is gewonnen door Sir2You en MarsGamesNL

Om 14.00 begon het, en om 19.30 precies was het dan ten einde: de drakenrace. Het was een slopende strijd, in een dorre woestijn waar niks groeide. Het enige hout was van verlaten mijnschachten en verdorde planten. Het enige voedsel was vis. De wereld was slechts 1000 bij 1000 blokken groot. De blaze-spawners in The Nether werden kapotgemaakt.

Om het gevecht te redden, hadden we besloten in te grijpen en de blaze-spawners te herstellen. Maar verder hebben de spelers het helemaal op eigen kracht moeten doen.

Het was soms een uitputtende strijd, met teams die gefrustreerd uitlogden. Maar om 18:56 waren Sir2You en MarsGamesNL de eersten die in The End terecht kwamen. Behalve de draak moesten ze ook talloze andere spelers van zich af houden. Uiteindelijk hebben ze een slopend half uur later gewonnen.

Hieronder een aantal screenshots van de moderators heerxtem en Stualyttle. MrLarss was ook moderator.

Iedereen bouwde een mini-basis
Het stronghold was al snel gevonden
MarsGamesNL maakt zich klaar om The End in te gaan
Strijd in The End
MarsGamesNL pal na de overwinning. Op de achtergrond de voor anderen onzichtbare moderator MrLarss.

Zaterdag 16 januari, 14 uur groot pvp-gevecht: drakenrace in teams van twee

Nu de lockdown nog wel even duurt, moeten we er maar wat van maken. Zaterdag 16 januari om 14.00 uur organiseren we een drakenrace. De server wordt tijdelijk vervangen door een andere server, waar je begint zonder items. PvP staat aan. Het doel is als eerste de Ender Dragon te verslaan. Je vecht in teams van twee. Je mag vooraf een team kiezen, of ter plekke kijken wie er kan.

Lees meer

Terugblik 2020

Het jaar begon nog heel gewoon. Het kerstdorpje van 2019 werd gesloten, de server werd bijgewerkt naar 1.15.2 en hoppers en /grant werden wat aangepast. Toen, halverwege maart, overspoelde het coronavirus de wereld en werden de meeste dingen buitenshuis gesloten. Logischerwijs werd het een stuk drukker op Wereldbouw. Er waren op piekmomenten zo’n 10 extra spelers ingelogd vergeleken met februari.

Lees meer

Nieuwe helper: ItzYaNikki

We hebben weer een nieuwe helper: ItzYaNikki! Door de nieuwe lockdown is het weer drukker op de server. Gelukkig wilde Nikki helper worden. Ze hoort nu bij wat wij “Personeel” noemen. Die naam is ietwat ironisch, want we verdienen er allemaal geen cent aan. 🙂 Welkom Nikki!

Lees meer

Berichtjes van arena’s zijn nu dynamisch

Tot nu toe konden arena’s alleen vaste berichten versturen, zoals “Er is een speler doodgegaan!” of “Jouw team heeft een punt verdiend!” Wíé er dood was gegaan, of hoeveel punten je team nu heeft, kon niet vermeld worden. De arena kon immers alleen vaste berichten sturen.

Vanaf morgen kan dit wel: de arena kan dan bijvoorbeeld “{$subjected_player->name} is doodgegaan!” sturen, wat dan automatisch wordt ingevuld tot “2zqa is doodgegaan!” (of wie het ook was).

Deze in te vullen tekst heet een variabele. Zie hier het overzicht van alle variabelen.

Potions kun je nu verhandelen via het winkelsysteem

Je kunt nu ook dranken (potions) verhandelen via het winkelsysteem, bijvoorbeeld potion (weakness) of potion(strength1+). Gebruik het commando /hand om te zien hoe je drankje precies heet. De 1 staat voor het niveau van de drank (1 of 2) en het plusteken geeft aan of de drank een verlengd effect heeft. Voor dranken die geen niveau’s hebben wordt het cijfer weggelaten.

Dit zou het winkelsysteem weer iets krachtiger moeten maken. Veel plezier met handelen!