Rivieren verbreed

Vanaf zondag 18 oktober zullen alle nieuwe rivieren iets breder zijn. Vergelijk:

Dit maakt het terrein wat realistischer, en varen wat makkelijker. Ook levert het vast nog mooie inspiratie op voor bruggen.

Teleportatie aangepast

Er zijn twee wijzigingen doorgevoerd. Ten eerste is het commando /directions (gebruikt in bijvoorbeeld /shop) een stuk krachtiger geworden. Huizen en werkplaatsen verschijnen er nu ook in, waardoor het veel makkelijker wordt om veel winkels te bereiken.

Omdat teleporteren nu wel erg krachtig is geworden, is er één nerf doorgevoerd: álle manieren van teleporteren (/home, /place, /spawn, /tp, /warp en zelfs /arena join en /giant) hebben nu twee seconden vertraging gekregen. Als je binnen die twee seconden wordt aangevallen door een entity (een monster, dier of speler) dan wordt de teleportatie geannuleerd. Schade door andere dingen, zoals lava, telt niet.

Lees meer

Spoorboekje wat overzichtelijker geworden

Er komen steeds meer spoorlijnen bij, wat erg leuk is. Enige nadeel is dat het commando /railinfo nogal onoverzichtelijk werd. Daarom worden vanaf morgen de spoorlijnen gegroepeerd per dimensie (normale wereld of Nether) en per soort (klassieke ijzeren spoorlijn of hyperloop-lijn). Daarnaast kun je nu in het overzicht je muis houden over een spoorlijn en dan krijg je onmiddellijk te zien hoeveel stations die spoorlijn heeft, en wat het begin- en eindstation is.

Daarnaast staan nu ook de /homes en /places in een database. Dit maakt het technisch mogelijk om te zien wat de dichtstbijzijnde huis of werkplaats is. Handig voor /shop. Het maakt huizen en werkplaatsen alleen wel héél krachtig, dus daarom heb ik het nog niet toegevoegd.

Nieuwe helper: Tylon3T

We hebben sinds vandaag een nieuwe helper op de server: Tylon3T! Tylon3T, bedankt dat je helper wilde worden. Tylon3T speelt al ruim drie jaar op de server.

Het serverteam (met een zekere ironie “personeel” genoemd) kreeg het na de zomer weer wat drukker met dingen buiten Minecraft. Omdat we de laatste tijd wat minder helpers hadden, vonden we dat het tijd werd om weer een nieuwe helper te zoeken. We hadden een lijstje opgesteld van vier mensen die we geschikt vonden (nee, we gaan niet zeggen wie!). Ruime keuze dus.

Lees meer

Server bijgewerkt naar Minecraft 1.16.3

Minecraft 1.16.3 is gisteren uitgekomen met twee kleine bugfixes. De server is nu bijgewerkt naar deze versie. Iedereen die nog op 1.16.2 speelt moet dus upgraden.

Verder zijn sinds een week de portalen verplaatst naar de MariaDB-database. Hierdoor kun je weer correct opzoeken welke portalen iemand heeft. Dit was gebroken toen we de nederzettingen overzetten naar de database. De volgende stap is om ook /home en /place over te zetten. Dat heeft als voordeel dat je dan eindelijk kunt opzoeken wat de dichtst bijzijnde /home of /place is vanaf een bepaald punt.

Nieuwe websiteheader (met achtergrond!)

Je hebt het misschien al gezien: we hebben een nieuwe afbeelding op onze voorpagina! Nu bijgewerkt met alle nieuwe huisjes bij spawn. Zie jij jouwe terug?

Als je geïnteresseerd bent, is hier een download naar de volledige, onbewerkte afbeelding van de banner:

Render van spawneiland met vuurtoren, haven, boot en huizen

En hier is een link naar een 4K-render: link