Dieren en monsters

Monsters

Monsters kunnen op deze server geen blokken stuk maken. De explosie van creepers zal dus het terrein met rust laten. We hebben dit gedaan zodat het terrein niet in gatenkaas veranderd.

Phantoms (“fantomen” als je Minecraft in het Nederlands speelt) zullen alleen spelers aanvallen die al minstens drie Minecraftdagen niet geslapen hebben. Als  er dus een andere speler weigert te slapen, heb jij daar geen last van. Je hoeft trouwens maar even in bed te liggen. Het is geen probleem als het geen dag wordt op de server, je hoeft dus niet aan de andere online spelers te vragen of ze ook gaan slapen.

Tamme dieren

Als de dieren in een gebied zijn gedood, komen er maar heel langzaam nieuwe dieren. Je kunt daarom zelf bij het spawn een gespikkeld “spawn-ei” kopen waarmee je weer nieuwe dieren neer kan zetten.

Dieren hebben geen last van de gevaren van de natuur: ze kunnen van elke hoogte vallen, zwemmen in lava, tegen cactussen leunen, enzovoort. Dit is gedaan zodat je dieren wat minder snel dood gaan.

Wolven, ocelots, parrots en paarden

Al het bovenstaand geldt ook voor wolven, ocelots en paarden. Daarnaast kunnen ze niet aangevallen worden door personen die niet de eigenaar zijn van het dier.

Als je een wolf, ocelot, parrot of  paard met een ei spawnt, zal het dier automatisch getemd worden.

Andere spelers kunnen niet op jouw paard rijden.

Je kunt spawneieren hernoemen op een aambeeld. Als de naam van het ei met een uitroepteken begint (zoals !Bobbie) zal de naam duidelijker worden weergegeven: ook als je je muis niet op het dier houdt is de naam zichtbaar. Het uitroepteken zelf is uiteraard niet zichtbaar.

Je kunt wolven, ocelots, parrots en paarden vangen met een leeg spawn-ei: rechtsklik met zo’n ei op je huisdier en het beestje zal in het ei springen. Het ei kun je gemakkelijk meenemen, het kan in een kist worden opgeslagen, het kan hernoemd worden en het kan worden weggegeven aan een andere speler.

Ben je een huisdier kwijt? Met het commando /petsummon kun je ze naar je toe laten teleporteren, mits ze in een gebied van de server zijn dat nu actief is (dus een gebied in de buurt van een speler, of bij het spawn).