Chat en groepen

Op de server hebben we veel aandacht besteed aan het chatsysteem. We hebben een publieke chat, spelers kunnen privéberichten sturen (zelfs naar offline spelers), spelers kunnen chatgroepen maken en we hebben ook een Discordserver.

Discord

Sluit je aan bij onze Discordserver! De chat, ranks en accountnamen zijn gekoppeld aan de Minecraftserver. Lees meer

Privéberichten

Je kunt een berichtje sturen naar iemand met /tell <naam> <bericht> (/msg, /w en /message werken ook, en je kunt ook de knop gebruiken in /playerinfo <spelernaam>). Als de persoon online is wordt het berichtje meteen weergegeven op zijn of haar scherm. Met /reply <bericht> of /r <bericht> kun je dit bericht snel beantwoorden.

Als de persoon naar wie je het berichtje stuurt offline is wordt het berichtje in zijn of haar inbox geplaatst. Er gaan dus nooit berichtjes verloren.

Inbox

Je kunt je berichten bekijken met /messages. Als je iets koopt/verkoopt wordt automatisch een berichtje naar de eigenaar gestuurd. Als je ongelezen berichten hebt word je daaraan herinnerd als je inlogt. Je kunt zelf geen berichten verwijderen, oude berichtjes verdwijnen gewoon uit zicht.

Als iemand een onaardig berichtje naar jou stuurt, meld het dan aan een moderator/admin: zij kunnen met /messages [spelernaam] jouw inbox openen en vervolgens actie ondernemen.

Onder in het scherm kun je kiezen welke categorieën berichtjes worden weergegeven. Niet alleen gemiste chatberichten verschijnen namelijk in je inbox, maar ook updates van je eigen winkels en tolpoorten.

Chatgroepen

De server heeft een groepsysteem. Met het commando /join <groepnaam> kun je je bij een groep aansluiten. Begin je chatberichten met een # om ze in de groep te laten verschijnen. Je kunt je bij meerdere chatgroepen aansluiten, je kan dan de berichten van al die groepen lezen. Je kunt maar in een groep tegelijk praten, dit is de groep waar je je als laatste hebt aangesloten. Door nog een keer /join <groepnaam> te typen kun je weer praten in een van je eerdere chatgroepen.

Met /leave kun je een groep weer verlaten. Je ontvangt dan geen chatberichten meer. Als je een rank had binnen de groep dan verlies je die.

Met /group list krijg je een overzicht van alle groepen waarin je zit. Onderaan het lijstje is een knop om alle groepen op de server op te zoeken. Door op de naam van een groep te klikken (of door /group info <groepnaam> te typen) krijg je een overzicht van alle spelers in die groep, ook de spelers die offline zijn.

Als je Speler+ of hoger bent dan kun je met /group create <groepnaam> ook zelf groepen maken.

Als je zelf een chatgroep hebt gemaakt, ben je de eigenaar van die groep. Via het groepscherm (op te roepen via /group of direct via /group info <spelernaam>) kun je andere mensen uit de groep gooien. Mocht je weer van de groep af willen dan hef je via het groepscherm de groep weer op. Je kunt ook de groep overdragen aan iemand anders, ook daarvoor is een knop. Jij wordt dan een moderator.

Je kunt ook andere mensen benoemen tot moderator via het groepscherm. Moderatorrechten weghalen is ook mogelijk via dit scherm. Moderators kunnen net als eigenaren anderen kicken, promoveren en demoveren, maar de eigenaar is onkwetsbaar. Moderators kunnen niet de groep opheffen of de eigenaar veranderen.

Standaard kan iedereen zich aansluiten bij je groep. Wil je dit voorkomen, dan kun je via het groepscherm de groep op besloten instellen. Je moet dan eerst iemand uitnodigen voordat die kan joinen. Uitnodigen kan ook via het groepscherm, of via /group invite <spelernaam>.

Speciaal voor het personeel van de server is er de chatgroep Personeel. Jij kunt je hierbij niet aansluiten.

Houd er rekening mee dat moderators van de server als ze dat willen alle chatberichten in alle groepen kunnen zien.