Kaart

We bieden een aantal kaarten aan van de wereld. Sommige zijn heel gedetailleerd, andere schematisch. Geen enkele kaart geeft de hele wereld weer; de wereld is immers praktisch oneindig groot.

Live-kaart

De live-kaart laat een parallelogram-vormig gebied van de wereld zien, plus de gebieden die de spelers zelf hebben toegevoegd. (Dit kan met Wereldsteden.)

Spoorkaart

We hebben ook een schematische overzichtskaart van alle spoorlijnen op de server. Bekijk de spookaart hier. Let op: het kan even duren voordat deze kaart geladen is.

Kaart met klimaatgebieden

De server bestaat uit twee soorten terrein: het terrein van Minecraft 1.7 tot en met Minecraft 1.17, en het terrein vanaf Minecraft 1.18. Er zijn twee terreinkaarten.

Omdat deze kaarten geen gebouwen weergeven, hoeven ze in principe nooit bijgewerkt te worden.

246 reacties op “Kaart

 1. Hey Rutger,

  Is het misschien mogelijk om een aantal kleuren toe te voegen aan de live-kaart? Momenteel kleuren heel wat steen-achtige blokken, concrete en diorite bv, grijs op de kaart, (net als dirt volgens mij?). Het lijkt me mooi als de kaart een juistere kleur kan weergeven van de gebouwen in de wereld.

  1. Ik heb wat blokken toegevoegd aan de kleurenlijst. Als je vanaf morgen de kaart bijwerkt (blokje plaatsen of slopen in de chunk) dan moeten de kleuren tevoorschijn komen.

 2. Beste staff,

  Station Achillesstraat en station Apt. Achillesstraat zijn verbouwd, hiermee zijn er wat wijzigingen gekomen.

  (Station) Achillesstraat heet nu Achillesstraat CS. De opstaplocatie van de spoorlijnen Lijn 1 en Lijn 13 op de stations Apt. Achillesstraat, Achillesstraat CS en Politiebureau is gewijzigd, waardoor er nu niet meer staat ‘je bent uitgestapt op station…’.

  Kan iemand Achillesstraat aanpassen naar Achillesstraat CS, en de locaties van de lijnen van de stations Achillesstraat CS, Apt. Achillesstraat en Politiebureau weer updaten, zodat je correct ziet ‘Je bent uitgestapt op station…’?

  Alvast bedankt.

  1. Gedaan. Dat is een mooi station geworden!

   Kun je wel even het station van het slot halen? Nu kunnen alleen de inwoners naar binnen of naar buiten, wat niet handig is voor een station.

   Nog een tweede vraagje: lijn 13 is nu onderbroken. Je moet je mijnkar slopen en aan de andere kant van het perron opnieuw plaatsen om weer verder te rijden. Misschien dat je wat handigers kunt bedenken? Anders moeten het maar twee verschillende spoorlijnen worden.

 3. Beste staff,

  Momenteel is er groot onderhoud op lijn 1 tussen station Apt. Achillesstraat en Politiebureau, en op lijn 13 tussen Achillesstraat en MallAchillesstraat.

  Omdat dit onderhoud zo groot is dat er niet meer gereden kan worden lijkt het mij handig als de stations Apt. Achillesstraat, Achillesstraat, MallAchillesstraat en Politiebureau tijdelijk van de spoorkaart gaan, samen met lijn 1 tussen Elvenbos en Het Donkere Woud en lijn 13 in zijn geheel.

  Deze stukken spoorlijn worden namelijk ondergronds geplaatst en station Achillesstraat wordt helemaal verbouwd.

  Alvast bedankt.

  1. Succes met de verbouwing!

   Hopelijk kunnen jullie de rails gauw weer herstellen, zelfs als de rest van het station nog niet af is. Ik laat de kaart gewoon zo – iemand moet dan maar een stukje lopen als die de werkzaamheden
   tegenkomt.

 4. Beste staff,

  Er is een nieuw station gebouwd ten noorden van station Achillesstraat. Het station heet MallAchillesstraat. Het is verbonden via Lijn 13 naar station Achillesstraat en Baseiland. Het station komt straks in een mall te staan maar die moet nog gebouwd worden.

  Kan dit station en deze lijn toegevoegd worden aan de kaarten?

  Alvast bedankt.

 5. Beste staff

  Kan de spoorkaart bijgewerkt worden?
  Er is namelijk sinds vandaag een nieuwe lijn, lijn 23 vanaf het Centraal Station naar het dorp DeVriendelijkeBuurtjes (dorp van mij, kikker133 en The_BlackWolf)

  Alvast bedankt πŸ˜€

 6. Hoi Rutger, zou je de grote kaart van de gehele wereld kunnen updaten? Ik ben onlangs weer begonnen en heb een stad opgebouwd, maar kan hem nergens vinden, evenals mijn oude stad…

  1. en zou je dan ook de spoorkaart weer kunnen updaten met als nieuwe naam voor Joswelestown op lijn 8 “Old Biftatown”? en of lijn 2 kan worden verlengd tot aan mijn huidige stad vanaf 2zqa’s base

 7. Rutger, ik heb een spoorlijn vanaf Elvenbos naar een bos verder (het donkere woud), kun je deze spoorlijn op de kaart zetten? en de stations ertussen (Appartement Achillesstraat, Station Achillesstraat en Politiebureau

  1. De wereld is nu 125000 blokken breed, 125 km dus. Ter vergelijking: Nederland is zo’n 150 km breed. Ik denk niet dat ik in staat ben om een zinnige kaart van heel Wereldbouw te maken.

   Update: ik heb nu wel de biomekaart wat groter gemaakt, misschien dat je daar iets aan hebt. Ik zal kijken of ik een 2D-kaart kan maken (mΓ©t gebouwen) van een stuk groter deel van de server dan wat we nu op de 3D-kaart zien.

  1. Leg gerust een spoorlijn aan – alleen als je wil dat hij op de kaart verschijnt moet je mij even vertellen waar de spoorbaan ligt. Ook als je onder het spawngebied wil bouwen zul je een moderator/admin moeten vragen om jou aan de Endsteen daar toe te voegen.

  2. ik heb een nieuw station gemaakt aan lijn 3 tussen Eikenbos en Onder Havenstad. Het station heet “Opslag East Street” (afgekort Opslag ES). Binnenkort komt er nog een station tussen Eikenbos en Opslag East street, genaamd East Street. Dit station is er nog niet, maar ik meld het als die er is.

   JSN264

 8. Nieuw Rivierdal [Lijn 13]

  Arena [Lijn 13]

  Maar ik had nog een vraag omdat het spoorwegen netwerk in een kort tijd snel gegroeid is en het een beetje op een bende lijkt (Qua reizen en etc) dacht ik om net als bij de oude spawn een Ringlijn te maken!

  Groeten Bilaal

 9. Dit is vooral voor Rutger er miss best veel Stations en op de normale kaart lopen wat lijnen verkeerd want Lijn 14 gaat vanaf Elvendal vertaan naar noord (Maltron en Lijn 13 naar Elvenbos

 10. Hej hallo!

  Rabbywhop hier πŸ™‚
  Mag de kaart worden bijgewerkt,
  Er zijn ook nieuwe sporen ofwel mag de spoorkaart ook een update verkrijgen πŸ™‚

  Bij deze alvast hartelijk dank,
  &
  Don’t forget to smile today!

  1. Leuk idee maar dan moet de kaart een beetje uit gebreid worden en dat had al gevraagd en ging Rutger zei nee

   PS: Voor Rutger er zijn wat nieuwe stations πŸ™‚

   Het is nu vanaf Elvendal tot snowcity zo gesteld.

   Elvendal-Kattengebied-Rivierdal-Rivierdal Noord- Dwergdal – Snowcity.

 11. Lijn 1 is nu even weg omdat later de lijn naar de nieuwe spawn wordt dacht ik.
  En lijn 8 heeft dus zijn intrede gedaan voor lijn 1 (Lijn 8 is nu ook de ringlijn)

 12. Welkom terug heerxtem ken je me nog Bilaal_024 ja ik was ook geband maar ben terug πŸ™‚
  Ja de server telt vertaan 12 lijnen en dat in een jaar.

  En voor rutger kan u misschien de kaart updaten want er ontbreken heel wat lijnen :p

 13. Mag mijn station op lijn 5 op de kaart / spoorkaart?
  Station heet Mijn v. Tokeh947 en ligt tussen pretpark en Lennarts paleis, op de gewone kaart bij dat stukje omhoog.

 14. Ik heb lijn 10 gemaakt richting mijn strand.
  bij het station pretpark lijn 5 begint de lijn. vanaf daar gaat hij rechtdoor
  tot en met het strand. Het station bij het strand is Strandbak.
  Als er een update komt, kan je de station zien :).
  groetjes, winand585.

 15. Het deel van elven dal naar ijsdal klopt niet want er hebben ijsdorpen opgeheven en een nieuw station gemaakt genaamd ijsdal cs en het eind punt is dan ijsdal-west

  1. Kaart is bijgewerkt. Biomekaart wordt nooit bijgewerkt, de biomes veranderen immers nooit. Er zijn ook geen nieuwe spoorbanen aangesloten op het hoofdspoornet, dus die kaart hoeft ook niet bijgewerkt te worden.

 16. hey,
  ik zoek de kleiwereld maar kan die niet vinden op de 3D kaart.
  kan het om de 3D kaart te vergroten zodat ik de kleiwereld erop kan zien?grando135

   1. dat zou fijn zijn,
    want ik ben van plan om weer meer op deze server te spelen.
    Alleen nu ik bijna niets meer heb en alles weg is, vond ik het niet zo leuk om te spelen.

    1. Deze thread wordt een beetje onoverzichtelijk, we beginnen reacties te missen.

     Ik wil graag iets overzetten, maar ik moet wel weten waar je huis enz. staat. We kunnen helaas geen warps en homes meer opzoeken, je zult een routebeschrijving moeten geven. CoΓΆrdinaten werken ook.
     Op http://rutgerkok.nl/minecraft/2014/01/download-oude-wereld-online/ kun je de oude wereld downloaden.

     Stuur me dan alsjeblieft ingame een berichtje met /msg rutgerkok (werkt ook offline) of post het op de forums en ik zal het overzetten.

 17. Wil je weer updaten het als 8 dagen geleden geweest. Ik vind het top dat je deze kaart steeds bijhoudt dan kan ik mijn huis weer goed zijn. πŸ™‚

  1. oh ja, ik zat te overwegen om een spoorlijn naar mijn huis te maken. Hoe kan je dat dan op de kaart zetten want je ziet het niet onder de grond en het laatste stukje naar spawn is geclaimd door andere mensen dus kan ik er mijn spoorlijn er niet naar toe trekken als ik dat zou willen. Hoe kan je dan een spoorlijn trekken van spawn naar mijn huis? πŸ™‚

   1. Kaart is bijgewerkt. πŸ™‚

    Ik weet niet waar je huis staat. Probeer de spoorbaan te laten aansluiten op een van de bestaande stations. Als je door een van mijn beschermingen heen moet graven, dan kan ik je daar wel even bouwrechten geven. Ook in het spawn kan ik je tijdelijk bouwrechten geven.

    Als (een deel van) je spoorbaan af is, zal ik het op de kaart zetten.

 18. kan ik echt niks doen om het te veranderen??? ik doe echt alles om terug te komen en dan zal ik nnnnnnnnnnnnoooooooooooooooooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitttt meer iets fout doen ik heb nu meeer ervaring dus weet wat wel en niet mag dus mag plsss?

 19. Rutger, kan je de kaart nog eens updaten? Mijn dorpje naast de PIMSHOP is nog niet bijgewerkt op de kaart! Die grote berg naast de Quartz Temple heb ik ook in m’n eentje weggehaald en hoort daar niet meer te staan.

  Gr. Creep

 20. hey Rutger,

  de spoorlijn is uitgebreid. hij is nu vanaf het begin (in de woestijn) naar de stenen brug van lijn 4 gegaan. dat betekent dat hij is aangesloten op lijn 4. kan je dat lijntje even trekken?
  tnx!

  1. Bijgewerkt. Een vraagje: kunnen jullie in plaats van een dam een brug bouwen? Nu is de rivier afgesloten voor boten. (Ik weet dat de rivier een eindje verderop ook afgesloten is, maar dat ga ik nog eens een keer weghalen bij de volgende onderhoudsbeurt van de wereld.)

     1. ok bedankt. hey ff over de site: heb jij de lay-out veranderd van de sever?

     2. Ja, de layout is gewijzigd. Ik wilde al een tijd de Minecraft-site en de rest van de site wat meer op elkaar laten lijken, dat is nu gelukt. Nou moet ik nog de accountsystemen zien te koppelen… (Beide sites zijn gebouwd met een ander websitesysteem.)

      Binnenkort komen er nog meer wijzigingen aan. πŸ™‚

      Kun je trouwens niet lijn 5 met lijn 6 verbinden? Ze eindigen best dicht bij elkaar.

     3. nou nee want lijn5 loopt naar rechts en spawn ligt naar boven

     4. hey lijn6 is nog niet af want wil nog doortrekken tot spawn en dat gebeurd op z’n laatst aanstaande vijdag want dan ben ik terug van logeren bij mijn oma

     5. hey je hebt geen stip gezet bij tussen stop (houten gebouw waar pad naar leid vanaf mijn kasteel)

   1. wow wat een lange reis zeg sterkte met het vermaken in het vliegtuig,want ik weet hoe het is,want ik ga om de 2 jaar naar mijn oma in zuid-afrika (12 uur vliegen (ik hoef dan niet over te stappen))

    1. Nou ja, we moeten twee uur van te voren op het vliegveld in Dubai zijn. In Istanbul moeten we ook nog een tijd wachten. Vervolgens moeten we ook nog van het vliegveld naar huis rijden, wat even kan duren: het vliegveld is meer dan 150km van ons huis af (al met al veel goedkoper dan een rechtstreekse vlucht naar een vliegveld in de buurt, maar het duurt wel veel langer πŸ™‚ )

     1. ja, succes he met vermaken.
      p.s.: doe de groeten van mij aan marijn en lennart

 21. dichtbij mijn kastee (tenminste tussen stop) en loopt naar jungle
  (begin dichtbij spoor dat naar stad loopt (in de woestijn dus)

  ik kom terug op mijn uitleg. de drie huisjes die bij mijn kasteel in de buurt staan. (begin staat aan de overkant van revier bij lijn 3)

  sorry dat ik zoveel reacties plaats maar dat komt omdat ik zie dat ik het fout het gezegt (lijn3 is lijn5)

  sorry maar ik ben slecht in uitleggen waar iets is als het geen naam heeft

  rechtzaal/veilingzaal ligt dichtbij mijn huis(loopt zelfs pad van mijn huis naar de veiling/rechtzaal)

  trouwens ff dat je het weet ik heb alletwee zelf gebouwd

 22. Ik heb het centrum van de kaart veranderd, zodat nu het spawn in het midden staat en zodat er wat meer huizen op staan en wat minder lege natuur. Ook heb ik de spoorlijnen bijgewerkt. Wouters2, ik had geen zin om elke bocht van jouw spoorlijn op de kaart te zetten, dus heb ik maar een paars lijntje getrokken van het beginpunt tot het eindpunt.

  Update: oeps, ik zie net dat ik lijn 3 verkeerd heb gelabeld. Er staat nu dat het lijn 4 is. πŸ™

  Update: kaart is gefixt.

 23. Hee!!
  leuk dat de kaart weer bijgewerkt is!
  ik en mijn broer zijn flink aan het bouwen dus leuk om dat nu ook op de kaart te zien!
  Ik vind het btw echt een toffe server!!

 24. halverwege lijn 3 is mijn huis (bij die canyon) . als je dan naar het zuidwesten gaat tot aan de rivier, zie je dat daar een brug over de rivier is. bij het grasveld daarvan links is entropia. vanaf entropia is een spoorlijn naar goblinmountan. die spoorlijn loopt vanaf dat grasveld naar het noordwesten. op een gegeven moment passeer je dan lijn 3. (ligt wel op andere hoogte) dan gaat hij nog even door, en dan gaat hij naar het noorden, noordwesten. dan komt hij bij een hele grote muur. daar is goblinmountan, en daar stopt hij.
  ook heb ik nog een tunnel gemaakt, maar daar ligt nog geen spoor in.

  1. yo rutger ik ben maxvanecknl ik wil zo graag weer op de sever pleas ik heb echt spijt dat ik heb gegrieft pleas geef me nog een kans

   GR.max (maxvanecknl)

 25. de spoorlijn klopt volgens mij niet helemaal…..

  op de kaart staat namelijk dat de spoorlijn door die grote muur met torentje erin loopt van DarrensMinecraft, maar in het echt loopt de spoorlijn er 300 meter vandaan.

  1. Inderdaad. De spoorlijn ligt nogal diep ondergronds waardoor het op deze semi-3d-kaart net lijkt of het onder de muur gaat. (Bij de woestijnhaven klopt het weer wel.) Ik zal het lijntje een beetje verleggen.

Geef een reactie