Tolpoorten

Veteranen hebben een handige manier om punten te verdienen: tolpoorten. Als een veteraan een interessante locatie heeft gebouwd kan hij de ingang afsluiten met een tolpoort. Niet-veteranen kunnen geen tolpoorten oprichten maar ze kunnen wel van andermans tolpoorten gebruik maken.

Een tolpoort is gewoon een bordje tegen de muur. Als een speler erop klikt wordt hij door de muur geteleporteerd. De speler betaalt hiervoor automatisch een door de maker van de tolpoort uitgekozen bedrag aan hem/haar. De maker krijgt vervolgens een berichtje.

Het oprichten van een tolpoort kost vijftien punten. Als de tolpoort wordt gesloopt krijg je dat bedrag niet terug. Dit bedrag is echter makkelijk terug te verdienen als de tolpoort op een goede plek staat.

Tolpoorten zijn niet uit zichzelf beschermd, net als bij winkels moet de poort en de omgeving met iets als een spons beschermd worden.

Het is niet mogelijk bepaalde spelers uit te sluiten van tol. In plaats daarvan kun je beter een met Blocklocker-beveiligde deur ergens in de buurt maken voor je vrienden.