Verbindingsproblemen

Hier volgt een opsomming van mogelijke problemen, die er stuk voor stuk ook voor kunnen zorgen dat de server voor jou onbereikbaar is.

  1. De server staat uit. In je serverlijst staat dan Can’t reach server. De server kan uitgevallen zijn. Ook kan het zijn dat de server even een paar minuten uit is voor onderhoud.
  2. Onze internetverbinding ligt eruit. Onze internetverbinding is lang niet zo stabiel als we zouden willen.
  3. authserver.mojang.com (Minecraft logins) ligt eruit. Je kunt Minecraft alleen offline spelen, als je naar de server gaat verschijnt er een foutmelding. Ook zie je dat op andere servers veel minder mensen ingelogd zijn dan normaal.
  4. sessionserver.mojang.com (Minecraft multiplayer sessions) ligt eruit. Je kunt nog wel inloggen in Minecraft, maar als je probeert in te loggen op de server staat vaak (soms na een hele tijd wachten) er Took too long to login. Als session.minecraft.net heel traag is kan Minecraft hierdoor zelfs vastlopen. Ook zie je dat op andere servers veel minder mensen online zijn dan normaal.
  5. Op de server is een plugin vastgelopen (of erger: Spigot zelf) en nu werkt de server extreem traag. Inloggen gaat niet of zeer moeilijk. Ook hier verschijnt de Took too long to log in-foutmelding. Graag zo snel mogelijk melden op de server/website/waar dan ook!
  6. De server is verouderd. Meestal verschijnt er dan een Outdated server-foutmelding, maar dat hoeft niet: soms past Mojang het verbindingsprotocol zo aan dat de server en jouw Minecraft elkaar helemaal niet begrijpen, met een End of stream-foutmelding als resultaat (maar End of stream kan ook andere oorzaken hebben).
  7. Jouw Minecraft is verouderd. Meestal verschijnt er dan een Outdated client-foutmelding, maar dat hoeft niet: soms past Mojang het verbindingsprotocol zo aan dat de server en jouw Minecraft elkaar helemaal niet begrijpen, met een End of stream-foutmelding als resultaat (maar End of stream kan ook andere oorzaken hebben).
  8. Je hebt het verkeerde ip-adres. Ons ip kan gewijzigd zijn, of je kunt een typfout gemaakt hebben.
  9. En tot slot: je bent verbannen. Op het forum kun je je ban aanvechten.

Tip: op de volgende site kun je zien of er een inlogserver is uitgevallen.

help.mojang.com