Winkels

Op deze pagina vind je informatie over winkels. Spelers kunnen zelf winkels bouwen, waar ze spullen kunnen verkopen en inkopen. De server heeft ook een winkel met daarin diereneieren en beschermingsblokken. Deze staat op het spawneiland.

Winkel gebruiken

Je kunt winkels makkelijk vinden het het /shop-commando. Als je bijvoorbeeld /shop bread typt, dan zie je alle winkels waar brood wordt verkocht. De namen van items zijn in het Engels.

Er zijn twee soorten winkels, te herkennen aan de blauwe tekst bovenaan het bordje:

  • [buy] – hier kun je iets kopen
  • [sell] – hier kun je iets verkopen

Op de tweede regel van het bordje staat de prijs. Op de derde regel staat de naam van het item dat te koop is/wordt ingekocht. De vierde regel is meestal leeg, maar als de naam van het item niet op één regel past kan die hier afgemaakt worden. Klik met rechts op het bordje om het te selecteren. Typ vervolgens “/transaction <aantal>” om dat aantal items te kopen/verkopen.

Winkel oprichten

Als je een winkel wil oprichten moet je:

  1. Je speler++ of hoger zijn.
  2. Een (dubbele) kist plaatsen.
  3. De kist beveiligen met een [Private] bordje.
  4. Het huis beveiligen met een Nederzetter (of iets dergelijks).
  5. Een bordje boven de kist ophangen zoals vermeld bij “Winkel gebruiken”.

Als je kist leeg is wordt de tekst: [buy] rood. Als een speler hier op klikt kan die een berichtje naar je toe sturen en ben jij er ook van op de hoogte.

Namen van items

Alle namen zijn in het Engels. Als je niet weet hoe een item heet kun je het commando /hand gebruiken: dit commando vertelt wat er in je hand ligt.