Teleporteren

Hier vind je informatie over hoe je kunt teleporteren op de server. Je kunt natuurlijk ook gewoon met de trein reizen, met een bootje varen, een big of paard besturen, rennen of lopen, maar dit gaat veel sneller!  Enig nadeel is dat het wel punten kost…

Teleporteren naar je huis (of naar dat van iemand anders)

Op onze server hebben we het commando /sethome. Vanaf de rank Speler+ kun je hiermee aan de server vertellen dat daar je huis is. Later kun je dan met /home daar weer naar terug teleporteren. Het commando /sethome is de eerste keer gratis, maar kost daarna steeds 20 punten. Je kunt alleen een huis instellen binnen 1000 blokken (hemelsbreed) van een portaal.

Vanaf de rank Vaste Gast kun je een soort tweede huis instellen: de werkplaats. De commando’s zijn nu /setplace en /place, maar verder werkt alles precies hetzelfde.

We hebben ook nog iets leuks: je kunt het huis of de werkplaats van iemand anders bezoeken met /home <speler> en /place <speler>. Bedenk dat anderen zo ook naar jouw huis kunnen teleporteren. Als je dat niet wil, moet je misschien /sethome net naast je huis gebruiken.

Teleporteren met een portaal

Behalve de standaard Netherportalen kunnen spelers met de juiste ranks ook de zogeheten bordjesportalen maken. Vanaf zo’n portaal kun je dan naar alle andere bordjesportalen teleporteren, waarvan er inmiddels al vele honderden op de server zijn.

Zo’n portaal moet binnen een nederzetting met minstens de rank Stad staan. Daarnaast moet jij minstens de rank Veteraan hebben. Heb je dat allebei? Zo ja, dan moet je eerst een normaal Netherportaal bouwen en aansteken. Vervolgens hang je een bordje op tegen de zijkant van het portaal.

Op de regels van het bordje moet je het volgende schrijven:

  • Op de eerste regel schrijf je [Portal] met de vierkante haakjes.
  • Op de tweede regel schrijf je niks, deze regel blijft leeg.
  • Op de derde regel zet je de naam van het portaal.
  • Op de vierde regel schrijf je ook niks, ook deze regel blijft leeg.

Daarna moet je het portaal met rechts selecteren en op de knop [Activeren] klikken. Dit kost je nederzetting 150 munten.

Je kunt nu het portaal in lopen. Er word je dan gevraagd een bestemming te kiezen. Helaas moet je eerst het portaal uit lopen om op een bestemming te kunnen klikken; dit is een beperking van Minecraft. Vervolgens loop je, na je bestemming gekozen te hebben, het portaal weer in.

Met het /portal list commando kun je van te voren een bestemming opzoeken en uitkiezen. Dit gaat wat sneller dan het portaal in te lopen, je bestemming te selecteren en het portaal weer uit te lopen. Het kan nog sneller als je de naam van je bestemming al kent: je kunt dan gewoon /portal select <portaalnaam> typen en het portaal inlopen.

Teleporteren naar een speler

Typ /tp <speler> om naar een speler te teleporteren. Afhankelijk van de instellingen van de speler word je meteen geteleporteerd, moet je even wachten tot de ander op Accepteren klikt, of word je helemaal niet geteleporteerd.

Met /tpmode kun je instellen of spelers ongevraagd naar je kunnen teleporteren. Met de optie “Iedereen” (de standaardinstelling) mag iedereen altijd ongevraagd naar je teleporteren. Met “Alleen groepsgenoten” mogen spelers uit je chatgroep altijd naar je teleporteren, maar spelers daarbuiten worden pas geteleporteerd als je op “Accepteren” hebt geklikt. Met de optie “Niemand” moet je altijd op “Accepteren” klikken voordat iemand naar je kan teleporteren.

Met /playerinfo <speler> kun je zien of iemand anders teleporteren toestaat.

Spawn

Gebruik /spawn om naar het spawn te teleporteren (kost twee punten).

Zie ook: Spoorlijnen