Minecraft 1.19.1 kan nu verbinden

Minecraft 1.19.1 is uit! De server draait nog op Minecraft 1.19.0, maar mensen die hun Minecraft al bijgewerkt hebben kunnen nu inloggen.

Chatrapportage aan Mojang

Minecraft 1.19.1 heeft een controversiële nieuwe functie, namelijk dat je chatberichten rechtstreeks kunt rapporteren naar Mojang. Tot nu liet Mojang de Minecraftservers hun gang gaan, maar vanaf nu gaan zij ook aan moderatie op de servers doen. Zoals met alles wat controversieel is, zijn er fanatieke voorstanders en tegenstanders.

Een paar argumenten voor:

  • Er komt meer macht bij de spelers te liggen. Vroeger waren servereigenaren onschendbaar. Je kon ze hooguit boycotten. Maar als moderators of eigenaren nu bijvoorbeeld zelf lopen te pesten dan kun je ze rapporteren bij Mojang.
  • Spelers die de fout ingaan kunnen nu niet meer simpelweg op een andere server inloggen. Zeker bij spelers die illegale dingen doen, is het handig als ze niet gewoon op een volgende server verder kunnen gaan.

En een paar tegen:

  • Servereigenaren kunnen veel beter zelf modereren, want zij kunnen de volledige chatgeschiedenis teruglezen. Een uitspraak als “Ik maak je af!”, is dat een doodsbedreiging, of was het een PvP-gevecht?
  • Minecraftservers worden bijna allemaal buiten Mojang om gehost. Mojang zou dus niet moeten ingrijpen in privéservers, net zoals een fabrikant van kluizen ook niet opeens met een webcam mag gaan kijken of jij niks raars in de kluis stopt.

Voorlopig wordt alle chat op de server nog verzonden als systeembericht in plaats van als een chatbericht, dus er valt nu nog niks te rapporteren aan Mojang. Dat is niet echt een bewuste keuze geweest, maar dat is gewoon zoals de serversoftware nu werkt. Ik heb nog geen besluit genomen wat we in de toekomst gaan doen. Uiteraard willen we dat iedereen gewoon lekker kan spelen op de server, dus als er iemand de regels overtreedt, laat het ons (het serverteam) dan alsjeblieft weten.

Ander nieuws

  • De server houdt nu bij wat er gekocht en verkocht wordt in winkels. Nu doet de server nog niks met die informatie. Het is de bedoeling dat winkeleigenaren binnenkort kunnen opzoeken hoeveel ze in totaal verdiend hebben, en waarmee.

2 reacties op “Minecraft 1.19.1 kan nu verbinden

  1. Ik ben er persoonlijk op tegen om spelers meer macht te geven.
    Het gaat hier altijd goed en ik ben ook niet de grootste voorbeeld speler dus er floept nog wel eens een scheldwoord uit als iets misgaat haha.
    Ik weet niet hoe streng het gaat zijn maar persoonlijk lijkt mij dat als het uitgeschakeld kan worden , beter uit kan staan . zeker met onze moderators/helpers/eigenaars die het al netjes kunnen afhandelen.

Geef een reactie