Discord

We hebben een eigen Discordserver. Discord is een chatdienst, met gewone tekst, maar ook een belfunctie en een videobelfunctie. Onze Discordserver heeft één chatkanaal (#wereldbouw-chat), drie kanalen voor berichtjes die wat langer zichtbaar moeten blijven (#ditjes-en-datjes , #grappen-en-grollen en #gebouwen) en enkele spraakkanalen.

Alles wat je op de Minecraftserver in de publieke chat zet (dus niet in een chatgroep) verschijnt automatisch op het chatkanaal in Discord. Andersom verschijnt alle chat op Discord automatisch in Minecraft.

Let op: voordat je kunt praten in het chatkanaal, moet je ook nog even in Minecraft /discord link typen. Je krijgt dan een code, die je aan de robot Wereldbot moet sturen op Discord in een PM (Private Message, privébericht dus). Deze robot is makkelijk te vinden op Discord; hij stuurt namelijk alle chat van de Minecraftserver door. Rechtsklik een van zijn berichten om hem een PM te sturen.

Deze bot zal vervolgens je spreekrechten geven in de Discordgroep. Ook worden binnen enkele minuten je Minecraftrank en -gebruikersnaam overgezet. (Totdat je rank is overgezet word je als Speler weergegeven.)

Ledenlijst