Het begindal

Het begindal is de plek waar je begint als je voor het eerst op de server komt. Er staat een haventje, een treinstation en een serverwinkel. Ook staan er gebouwen van spelers. Iedereen die Speler++ of hoger is kan een winkel krijgen op het eiland. Spreek hiervoor even een moderator of admin aan. Als er nog een plekje vrij is, dan wordt die voor jou. Als alles vol is, dan kunnen we kijken of er nog een plekje bijgebouwd kan worden.

De server verkoopt alleen spullen die je (bijna) niet kunt vinden. Andere spullen zul je zelf moeten vinden, of moeten kopen van andere spelers. De server verkoopt de volgende spullen:

Huisdierenverplaatser – 5 punten

Een leeg spawnei. Klik hiermee met rechts op je huisdier (bijvoorbeeld een wolf), en het dier springt erin. Je krijgt zo een spawnei voor dat huisdier. Zo kun je gemakkelijk je huisdieren verplaatsen. Doorverkopen is ook mogelijk.

Dierenverplaatser – 6 punten (vanaf vaste gast)

Een leeg spawnei. Klik met rechts op een dier en het dier springt erin. Je krijgt zo een spawnei voor dat dier. Je kunt het dier vervolgens verkopen, of voor jezelf verplaatsen. Het ei werkt niet als je dier jou nu aanvalt. Het ei werkt ook niet op villagers, ook al zijn dat biologisch gezien zoogdieren.

Voorwerpspijker – 10 punten (alleen voor bouwmeesters)

Hiermee kun je een item tegen de muur ophangen. Technisch gezien werkt dit met een onzichtbaar item frame.

Nederzetter – 15 punten

Plaats dit ergens om een nederzetting te beginnen. Een nederzetting beschermt je terrein tegen griefers.

Portaalplaat – 20 punten

Plaats dit ergens om er later altijd heen te kunnen met de warpportalen of met /warp.

Monsterverplaatser – 20 punten (alleen voor bouwmeesters)

Een leeg spawnei. Klik met rechts op een monster en het monster springt erin. Je krijgt zo een spawnei voor dat monster. Dit werkt alleen als het monster maximaal twee hartjes heeft. Je kunt het monster vervolgens doorverkopen of verplaatsen. Het ei werkt niet voor eindbazen, zoals de Ender Dragon, de Elder Guardian en de Wither.

Harnashoudergereedschap – 75 punten (alleen voor bouwmeesters)

Een stuk gereedschap waarmee je harnashouders (armor stands) helemaal naar wens kunt aanpassen. Geef hem een unieke houding, zet er een miniblokje bovenop of verberg of toon delen van de armorstand.

Drakenei – 175 punten

Puur als versiering.

Online kaartblok – 250 punten (alleen voor bouwmeesters)

Een blok waarmee je je nederzetting op de live-kaart zet. De live-kaart geeft namelijk niet de hele wereld weer, maar alleen de gebieden rond de (oude) spawnpunten. Val je daarbuiten, dan heb je dit blok nodig. De live-kaart wordt dan uitgebreid met een cirkel rondom je nederzetting. Let op: je kunt het blok alleen plaatsen in nederzettingen die de rang Wereldstad hebben.

Bouwregels op het begindal

Als je een winkel in het begindal (Het Dolle Dal) wil starten moet je je aan wat regels houden:

  • Je moet je winkel in dezelfde bouwstijl bouwen als andere huizen.
  • Plaats niet te veel item frames in je winkel, dit kan lag veroorzaken.
  • Sloop niks van een ander, dit valt onder griefen!
  • Zorg dat er altijd wel een paar verschillende spullen te koop zijn. Als je winkel te lang niet onderhouden wordt, dan geven wij hem weer aan een ander.