Deze kerstvakantie: tijd voor een nieuw kerstdorp!

Het is inmiddels traditie op Wereldbouw: in de kerstvakantie gaan we een kerstdorp bouwen! Alle bouwers krijgen een leuk miniblokje als aandenken, dat je na de vakantie niet meer kunt krijgen. Lees hier hoe we het dit jaar gaan aanpakken.

Wat is het kerstdorp?

In 2016 en van 2019 – 2021 hebben we op de server elk jaar een kerstdorp gebouwd. Hier zijn de screenshots:

Tijdens de bouwperiode is het dorp het spawnpunt. Normaal wordt het spawn gebouwd door een klein groepje, maar nu mag iedereen meebouwen! Of je nou tien minuten of tien jaar op de server zit, iedereen kan meehelpen, en bouwen wat hij/zij mooi vindt. (Binnen de gebruikelijke bouwregels, uiteraard.) Het spawn wordt dus een gezellige chaos. Ook is er een bouwwedstrijd voor het mooiste bouwwerk.

Wat gaan we dit jaar doen?

Elk jaar is er wel weer wat gedoe rond het kiezen van de winnaar, of dat nou door een jury of via stemmen gebeurt. Daarom wilde ik het dit jaar 100% via stemmen doen, maar wel met één twist: er gaan drie huizen winnen, maar we gaan niet bekend maken wie de nummers 1, 2 en 3 zijn. Dus je weet wel of je bij de top drie hoorde, maar niet of je op nummer 1, 2 of 3 stond. Ook het serverpersoneel (inclusief mezelf) zal het niet te weten komen.

Ook had ik nog een tweede idee: alles in één nederzetting bouwen. Je mag dan nog steeds niet het huis van een ander aanpassen, maar we hoeven tenminste niet meer alles langs de grenzen van de chunks te bouwen. Bij het winkelcentrum in het spawn gaat dit al jaren goed, dus wie weet gaat dit ook goed zonder dat het serverpersoneel de hele dag politieagentje moet spelen. 🙂

Een tweede voorbeeldje van dit idee is dat spelers makkelijk de paden kunnen opknappen tot mooie straten, wat nogal onmogelijk is als iedereen een eigen nederzetting heeft.

Wanneer gaan we bouwen?

Van 23 december tot en met 8 januari, dus de hele kerstvakantie. Vanaf 9 januari nemen we Het Dolle Dal weer in gebruik als spawn. Je kunt daarna nog wel blijven bouwen in het dorp.

Vanaf 5 tot en met 7 januari kun je stemmen. Het is dus handig als je huis voor die tijd af is. In elk geval moet je vóór 5 januari een [House]-bordje bij je huis ophangen, zie hieronder.

Hoe krijg je je beloning? En hoe kunnen spelers op je stemmen?

Je moet bij je huis een bordje ophangen met op regel 1 [House], op regel 2 jouw naam en op regels 3 en 4 eventueel nog de namen van medebouwers. Iedereen die op minstens één zo’n [House]-bordje staat krijgt de beloning. Spelers kunnen vanaf 5 januari op je huis stemmen door met rechts te klikken op het bordje. Je bordje moet er vóór 5 januari hangen. Als je toch te laat bent, stap dan even naar het serverpersoneel, dan lossen wij het op.

Ander nieuws

  • Minecraft 1.19.3 kan nu verbinden. De server draait nog op Minecraft 1.19.2, dus die versie kan ook nog verbinden. Maar binnenkort zullen we upgraden.

2 reacties op “Deze kerstvakantie: tijd voor een nieuw kerstdorp!

  1. Het spijt me, vergeef me… Ik kan het echt niet anders zeggen. Er valt van alles uit te leggen, nog zo’n lange weg te gaan. Het spijt me, vergeef me. Ik kan het echt niet anders uiten. Ik wil dit hoofdstuk nu eens sluiten, je bent te ver van mij vandaan. Het spijt me, het spijt me zo. Komt het weer goed, vanavond…

    Deze prachtige songtekst over getypt hebbende, wilde ik graag melden dat ik per ongeluk een sign van de prachtige postcode kanjer vrachtwagen in het kerstdorp volledig heb gemolesteerd. Ik heb geen idee hoe je sterretjes typt, laat staan in geel lettertype, dus ik kon hem niet terug plaatsen. Bij deze dus mijn wel gemeende, en dan meen ik ook echt welgemeende excuses voor de producent van dit indrukwekkend bouwwerk.

Geef een reactie