Het plan voor Minecraft 1.21

Donderdag komt Minecraft 1.21 uit! Dit is een best grote update, met dungeons, autocrafters, breezers en strijdknotsen. Wat gaat er op de server gebeuren?

Stap 1: wachten

Eerst heel simpel: we moeten wachten tot de serversoftware (Paper) en alle plugins bijgewerkt zijn. Een paar plugins update ik zelf (BetterEnderChest en BlockLocker), de rest moet door andere auteurs bijgewerkt worden.

Stap 2: reset van weinig gebruikt terrein

De server gaat offline, en vervolgens wordt al het terrein in de normale wereld dat minder dan 60 minuten geladen is geweest, gereset. Dit zullen chunks zijn die wel verkend zijn, maar waar nooit meer dan een paar blokken gebouwd is. Met het commando /inhabitedtime kun je zien hoe lang een chunk geladen is geweest.

Het doel van deze operatie is om (a) de wereld vers te houden, dus dat alle 1.21-dingen in de buurt te vinden zijn, en (b) schijfruimte te besparen, wat vooral handig is voor backups.

Vervolgens gaat de server weer online.

Stap 3: bouwen van een nieuw spawn

Het Dolle Dal bestaat al een aantal jaar, dus wordt het weer tijd voor wat nieuws! Bouw je mee? We gaan het iets strakker organiseren dan het kerstdorp: vooraf komt er wel een bouwplan. Ook niet zomaar iedereen mag meebouwen, je moet al eerder wat moois gebouwd hebben in de wereld.

(Hoeft niet groot of indrukwekkend te zijn, maar meer dat we weten dat je meer kunt bouwen dan een blokkendoos. We kiezen altijd een thema voor het spawn waarbij er ook genoeg kleine dingen zijn om te bouwen.)

Wil je meedenken of meehelpen bij het spawn? Ga dan naar deze forumdraad! (Inloggen op het forum kan met Discord.)

Geef een reactie