Het helpersysteem

We hebben nu een helpersysteem. Helpers zijn veteranen die daarnaast ook nog spelers kunnen kicken en verbannen voor maximaal 24 uur. Zij zullen helpen orde te houden op de server.

Wat is het verschil tussen een helper, een moderator en een eigenaar? Een helper kan alleen /kick en /ban (voor maximaal 24 uur) gebruiken. Zij kunnen je niet helpen met het terugdraaien als er iets gegrieft is. Moderators en admins hebben toegang tot alle commands op de server. Zij kunnen stilletjes naar je teleporteren, je onzichtbaar volgen, in creative mode gaan, alles. Zowel moderators als admins mogen dit echter alleen gebruiken als handhaving van de regels. Er is weinig verschil tussen admins en moderators, behalve dan dat ik, 2zqa en TheBaLENced toegang hebben tot de servercomputer zelf.

Maak je geen zorgen als jij geen helper bent, ten eerste komen er waarschijnlijk nog meer helpers, ten tweede kun je ook als veteraan heel erg helpen met het handhaven van de orde. Wij werken nog altijd met een “vraag ons niet, wij vragen jou”-principe: als jij een aardige, beleefde, actieve speler bent heb je de grootste kans om een helper/moderator te worden. Een post op de forums waarin je vraagt om moderatorstatus helpt eigenlijk niet.

De site heeft trouwens een likje verf gekregen en lijkt nu meer op de rest van de site. Oude thema is voorlopig weer terug. Op de iPad zag de site er tamelijk slecht uit vanwege een missend lettertype. Ik ga op zoek naar een door Apple ondersteund lettertype dat er goed uit ziet. Na wat aanpassingen is het thema er weer.

3 reacties op “Het helpersysteem

  1. ja ik ook maar nog steeds zal het probleem zich voor doen dat die soort mensen niet online zijn(denk ik), en misschien krijg je ook zeuren, en op sommige momenten hebben sommige mensen een kort lontje,
    de nadelen zijn voor sommige spelers groot, zoals als iemand nog geld krijgt, en als hij het vragen, en de andere speler(gene die geld moet betalen) antwoord niet, en geld-eiser blijft vragen en vragen en vragen etc. dan kan dat aangezien worden als spammen en dus die gast gaat telkens chagarijniger worden en zo worden steed ondaardigere chat opgebouwd dus denk dat ”spam” grens hoger gelegt moet worden, en zeur grens trouwens ook. en ook de gedachte dat je een mob van iemand hebt gedood,
    zoals ik was bij daanderijk hij maakte deur open en haalde muur weg en dorpmensen gingen dood en ik kreeg schuld daarom kreeg ik ban (onterecht dus!) dus ik vind dat het beter onderzocht moet worden en niet worden gezegt jij was erbij en was gast (zou logisch zijn ndat ik beschuldigt was, want wie dood nou eigen villager) dus jij moet het wel zijn(maar heb alibie want gasten(niet bezoekers van sever)kunnen niet van iemand anders een mob doden) dit is dus een onterechte gedachte! kan hier wat aan gedaan worden? alvast bedankt rutger!

  2. Ik ben erg blij met dit idee, vind het ook fijn dat spelers die schelden/griefen nu wel worden geband als er geen Moderators of Admins online zijn, als er wel een Helper is. Leuk idee!

    -Tibo7811

Geef een reactie