Server soms wat moeilijk bereikbaar

Vandaag was de server, net als veel andere servers, slecht bereikbaar. De  reden was dat de login-servers van Mojang eruit lagen (bron).

Hier volgt een opsomming van mogelijke problemen, die er stuk voor stuk ook voor kunnen zorgen dat de server voor jou onbereikbaar is.

  • De server staat uit. In je serverlijst staat dan Can’t reach server. Dit is geen 24/7-server, dus je hoeft het niet eens te proberen om ’s nachts in te loggen. Op schooldagen staat de server tijdens schooltijd ook uit. Ook kan het zijn dat de server even een paar minuten uit is voor onderhoud.
  • Onze internetverbinding ligt eruit. Onze internetverbinding is lang niet zo stabiel als we zouden willen.
  • login.minecraft.net ligt eruit. Je kunt Minecraft alleen offline spelen, als je naar de server gaat verschijnt er een foutmelding. Ook zie je dat op andere servers veel minder mensen ingelogd zijn dan normaal.
  • session.minecraft.net ligt eruit. Je kunt nog wel inloggen in Minecraft, maar als je probeert in te loggen op de server staat vaak (na een hele tijd wachten) er Took too long to login. Minecraft kan hierdoor zelfs vastlopen. Ook zie je dat op andere servers veel minder mensen online zijn dan normaal. Hier hadden we bijvoorbeeld vanochtend last van.
  • Op de server is een plugin vastgelopen (of erger: bukkit zelf) en nu werkt de server extreem traag. Inloggen gaat niet of zeer moeilijk. Ook hier verschijnt de Took too long to log in-foutmelding. Graag zo snel mogelijk melden op de server!
  • De server is verouderd. Je hebt het Update-alarm genegeerd! (of er was een totaal onverwachte update)
  • En tot slot: je bent verbannen. Op het forum kun je je ban aanvechten.

3 reacties op “Server soms wat moeilijk bereikbaar

  1. Hoi ik had een vraagje ik ben 2 uur geleden geband omdat ik griefde, ik deed dit niet zomaar want een ander meisje griefde ook bij mijn, ik weet dat je niet terug moet grieven, maar ik heb een soort van ziekte waardoor ik snel boos
    Word en daardoor perongeluk ook ging griefen kan ik aub ingebrand worden met vriendelijke groet x_Romeny_x

Geef een reactie