Betoverde boeken hebben nu een activatiesysteem

Sinds ruim een jaar, 30 mei 2020 om precies te zijn, zijn de villagerfarms ingeperkt. We hadden te veel farms op de server, wat lag veroorzaakte, en te veel boeken, waardoor die krachtige spullen te goedkoop werden. Daarom zijn toen de villagerfarms ingeperkt: voortaan mocht je nog maar 1x per dag handelen met een bibliothecaris.

Vanaf vandaag kun je weer onbeperkt handelen met villagers. Er is namelijk een vervangend systeem ontwikkeld: je moet de betoverde boeken nu eerst activeren voordat je ze kunt verkopen. Ongeactiveerde boeken kun je zelf wel gebruiken, maar anderen kunnen ze niet gebruiken of activeren. Anderen hebben er dus niets aan als je ze niet activeert.

Om boeken te activeren moet met het boek in je hand houden, en vervolgens met rechts op een blok deepslate lapis lazuli ore klikken. Er staat zo’n blok bij het spawnpunt, maar je kunt ook eigen blokken gebruiken. Je kunt maximaal vijf boeken per dag activeren.

Alle oude boeken zijn nu niet meer geactiveerd. Om die reden staan alle oude winkels met betoverde boeken nu ook leeg. Om je winkel weer in gebruik te nemen, zul je de boeken moeten activeren.

Geef een reactie