Villagerfarms ingeperkt

De villagerfarms veroorzaakten nogal wat problemen. Villagers veroorzaken veel lag op de server: hun berekeningen zijn nogal complex. Als ze geen bed of beroep hebben, dan gaan ze daar constant naar op zoek, wat nogal zwaar is voor de server. Ook begonnen ze de economie te overheersen: spelers met een villagerfarm konden veel betoverde boeken krijgen, waardoor ze snel rijk konden worden.

Je kunt nu nog maximaal vijf keer per dag handelen met een villager. Na 24 uur kun je dan weer opnieuw handelen. Deze limiet is per speler, niet per villager.

Alternatieven hiervoor zijn welkom, ik hoor het graag. Maar dat villagers wat minder overpowered moesten worden, dat staat wel vast.

Update 31 mei: ik heb het aangepast naar aanleiding van Peters suggestie, en het gesprek dat we vanmorgen hadden. Je kunt nu max 1 keer per dag handelen met een bibliothecaris (limiet per speler, niet per villager) en je kunt weer onbeperkt handelen met andere villagers.

Ander nieuws

 • Je kunt geen boeken meer oppakken van lessenaars in nederzettingen als je daar geen bouwrechten hebt.
 • Nederzettingen worden nu in een MySQL-database opgeslagen. Nederzettingen in ongeladen terrein zullen niet meer geladen zijn, wat RAM-geheugen bespaart.
 • Dieren en monsters kunnen weer door Netherportalen reizen als er binnen 10 blokken een speler staat. Hierdoor is snel vervoer weer mogelijk, maar blijven chunk loaders onmogelijk.

7 reacties op “Villagerfarms ingeperkt

 1. Hey

  Ik vind dit eerlijk gezegd zelf een te grote nerf omdat hiermee niet alleen de librarian villagers die boeken traden maar ook elke andere villager soort eigenlijk praktische onbruikbaar wordt gemaakt. Ik ben echter wel eens met 5 keer traden per 24 uur voor alleen de librarian maar door het voor elke villager te doen worden veel andere dingen ook benadeeld want villagers worden niet alleen gebruikt voor boeken ze worden onder andere ook gebruikt voor het krijgen van bouwblokken die andere meerdere uren zouden kosten om normaal te krijgen. Bricks worden bijvoorbeeld voornamelijk door villager veel makkelijker verkrijgbaar. En dit geld voor veel villagers zoals farmers voor golden carrots, de stone mason voor quartz blokken en terracotta maar misschien wel de belangrijkste de cleric voor glowstone, redstone, Lapis Lazuli en bottles of enchanting wat je alleen kunt krijgen van villager.
  Ik stel dus voor om alleen de Librarian deze oplossing te geven want anders wordt bouwen en het verkrijgen van deze materialen erg veel werk wat eigenlijk niet de bedoeling is want als je 10 uur bezig bent om genoeg bricks bij elkaar te schrapen drijft veel mensen weg van het bouwen met deze materialen.

  Groetjes Peterb15

 2. nog steeds ben ik niet voor deze oplossing want mensen gaan hierdoor alleen meer villagers en grote farms maken voor hetzelfde effect.

  Vroeger was 1 vill per boek goed genoeg, met deze regeling moet je nu ongveer 5-6 vills hebben voor hetzelfde effect.

 3. Ik heb het aangepast naar aanleiding van Peters suggestie, en het gesprek dat we vanmorgen hadden. Je kunt nu max 1 keer per dag handelen met een bibliothecaris (limiet per speler, niet per villager) en je kunt weer onbeperkt handelen met andere villagers.

Geef een reactie