Terugblik 2013

Hier volgt een samevatting van het afgelopen jaar. De samenvatting van 2012 is hier te vinden, mocht je geïnteresseerd zijn.

Aan het begin van dit jaar werd het commando /playerinfo toegevoegd. Met dit commando kunnen spelers informatie over andere spelers opzoeken, zoals wanneer ze voor het laatst ingelogd zijn.

In februari kreeg het winkelsysteem een grote update: voortaan werd je op de hoogte gebracht als er iets werd gekocht. Ook kon je elkaar nu berichtjes sturen als de ander offline was.

In maart werd het warpsysteem veranderd. Tot die tijd waren warps gratis om te maken, maar kon je zelfs als veteraan maar drie warps maken. Nu kon je net zoveel warps maken als je wilde, maar werd iedere warp die je maakte duurder.

Halverwege maart kwam ook Minecraft 1.5 uit. Gelijktijdig met die update introduceerden wij lege spawneieren waar je je huisdieren in kunt stoppen.

Eind maart was het Pasen. Op onze server had 2zqa een groot Paasei gebouwd met een spawner erin die kleine Paaseitjes spawnde. Deze kleine eitjes mocht je houden, een paar spelers hebben er nog een. In april deden wij iets dergelijks voor de kroning van Willem-Alexander: nu kon je kleine muziekdoosjes krijgen. De toen gebouwde vlag staat nog steeds overeind.

In mei vond de eerste kippengekte plaats: door een foutje in het winkelsysteem kon je gratis punten en kippen verdienen. In mei lanceerde TheBaLENced ook de naam voor onze server. Niet langer waren wij naamloos, nu heetten wij WereldBouw!

Begin juni werd /tptoggle vervangen door /tpmode, dit commando geeft je de optie om mensen in je groep toe te staan, maar mensen erbuiten niet. Daarnaast kon je nu mensen eenmalig toestaan met /tpaccept.

On juli kwam Minecraft 1.6 uit. Al snel voegden we beveiliging toe voor de paarden, zodat anderen ze geen kwaad kunnen doen. Ook werd het private-message systeem verbeterd, werden de eerste Helpers benoemd en werd het uiterlijk van de site vernieuwd. Helaas vond er nog een kippengekte plaats: een speler had een machine gebouwd die steeds meer en meer kippen spawnde. De server werd gigantisch vertraagd.

In augustus werden de tolpoorten toegevoegd. In september hadden wij een poll online gezet of spelers een nieuwe wereld wilden. 60% zei ja, dus met Minecraft 1.7 zouden we een nieuwe wereld krijgen.

Eind oktober kwam Minecraft 1.7 dan eindelijk uit. Helaas duurde het nog een maand voordat CraftBukkit, onze serversoftware, ook bijgewerkt was. Wij hebben niet stilgezeten in die tijd: er was een Halloween-event en een portalensysteem werd toegevoegd. Dit portalensysteem gaat uiteindelijk het warpsysteem vervangen.

Toen CraftBukkit voor 1.7 uit was werden de voorbereidingen voor de nieuwe wereld gestart. Tussendoor deden we nog een klein kerst-event: de hele server kreeg een laagje nepsneeuw.

24 december werd de nieuwe wereld online gebracht. De wereld was nog helemaal leeg. Alleen moderators en admins mochten naar binnen. 25 december werd de nieuwe wereld gereset, het terrein zag er nu iets anders uit. 25 en 26 december werden een aantal gebouwen van de oude wereld gekopieerd naar de nieuwe wereld en werden de eerste paden aangelegd. Vrijdag 27 december was het dan zover: de nieuwe wereld ging open! Het commando /spawn leidde nu naar de nieuwe wereld. In de oude wereld blijft nog even online, maar je kunt er nu niet meer in bouwen. Binnenkort komt een download van de oude wereld online.

Inmiddels begint onze server aardige bekendheid te krijgen. Als je Googlet op “kleine Minecraft server” dan staat onze server bijna bovenaan. Het is de laatste tijd behoorlijk vol op onze server, iedere dag komen er weer nieuwe spelers. Minecraft blijft onverminderd populair. Voor onze server ziet 2014 er zonnig uit.

Wij wensen iedereen een gelukkig 2014.

2 reacties op “Terugblik 2013

Geef een reactie