Je kunt weer de live-kaart uitbreiden!

Vorig jaar hadden we het mogelijk gemaakt om zelf het gebied van de live-kaart uit te breiden. Je moest daarvoor een blok kopen in de serverwinkel, en dat ergens plaatsen in een nederzetting. Dan werd een vierkant van 16 bij 16 chunks op de kaart gezet. Het terrein werd niet automatisch bijgewerkt.

Dat systeem werkte maar matig, en het verdween toen we van Pl3xmap naar squaremap gingen. Nu is het terug, maar een stuk beter:

Je moet nog steeds een “online map block” kopen in de serverwinkel. Alleen: vanaf nu krijg je een cirkel rondom je nederzetting. De cirkel past zich vanzelf aan aan het terrein van je nederzetting: middelpunt wordt automatisch berekend, en de straal ook. (Voor de wiskundigen: de straal is 1,5 maal de wortel van het aantal chunks in je nederzetting.)

Het leuke van het nieuwe systeem is dat de kaart zichzelf automatisch bijwerkt. Dus als je iets bouwt, of als je het terrein van je nederzetting uitbreidt, dan zie je dat op de kaart. Je hoeft niet opnieuw een blok te kopen in de serverwinkel. Eén blok is nu altijd genoeg voor je hele nederzetting.

Het blok is nu wel duurder geworden, nu je er nog maar eentje nodig hebt voor je hele nederzetting, en voor altijd: hij is nu 250 punten.

Als de kaart ooit gereset wordt, dan zal al het extra gebied gewoon opnieuw getekend worden. (Vroeger was dat niet zo, maar die fout is nu opgelost.)

De formule voor de straal ga ik denk ik nog wat aanpassen, heel langwerpige nederzettingen vallen namelijk nu deels buiten de kaart. Maar je kunt het systeem dus nu al uitproberen.

Geef een reactie