Je kunt nu zelf het gebied van de live-kaart uitbreiden

Op mc.marijnk.nl staat al jarenlang een live-kaart van de server. Die kaart geeft niet de hele wereld weer, maar alleen het gebied rondom de spawns. Als je buiten de kaart viel, dan had je tot nu toe pech. Vanaf nu is dat anders: je kunt nu in de serverwinkel een “online map block” kopen. Als je die in je wereldstad plaatst, dan wordt het gebied rondom dat blok aan de live-kaart toegevoegd.

Het blok kost 50 punten. Je kunt het blok alleen plaatsen in nederzettingen die de hoogste rang hebben, namelijk Wereldstad. Het is dus best duur. Het blok voegt een gebied van 256 bij 256 blokken toe aan de live-kaart. Terrein dat buiten de nederzetting valt staat er ook op.

Het terrein wordt eenmalig getekend op de kaart. Het wordt dus niet live bijgewerkt. Klik met rechts op het online map block om het gebied bij te werken. Dit kan alleen in de eerste week dat het blok er staat, daarna niet meer. Je moet dan een nieuw blok aanschaffen.

Als je een blok eenmaal geplaatst hebt, dan kun je het niet meer oppakken (net zoals bijvoorbeeld glas). Ook niet met silk touch.

Geef een reactie