Einde van de Endstenen- en Enorme Beschermingen

Op 8 juni 2017 werden nederzettingen geïntroduceerd, de manier om je bouwwerken te beschermen. Voorheen maakten we gebruik van Endsteenbeschermingen en Enorme Beschermingen, verzorgd door de plugin PreciousStones. Deze plugin werd echter niet meer bijgewerkt. Sinds 28 januari 2018 kon je daarom geen nieuwe Endsteenbeschermingen en Enorme Beschermingen plaatsen. De oude beschermingen bleven wel gewoon werken, omdat anders de oudere delen van de server onbeschermd zouden zijn.

Vandaag zijn de oude Endsteenbeschermingen en Enorme Beschermingen omgezet naar nederzettingen. Als iemand twee of meer beschermingen naast elkaar had gezet, dan worden die samengevoegd tot één nederzetting. Alle 6633 velden zijn daarom omgezet in slechts 2028 nederzettingen.

Het terrein van je beschermingen is iets gegroeid. Dit is gebeurd omdat nederzetters uitgelijnd moeten zijn met de randen van chunks. Als je oude Endsteen tot halverwege een chunk liep, dan is vanaf nu de hele chunk van jou.

De Kleine Beschermingen (gebruikt in de oude malls) zijn zelfs helemaal verwijderd; ten eerste zijn die malls niet meer in gebruik en ten tweede zijn nederzettingen minstens een chunk groot, terwijl Kleine Beschermingen slechts 7 bij 7 blokken waren (en 13 blokken hoog).

Als op een chunk een oude bescherming overlapte met een nederzetting, dan wint de nederzetting. Als op een chunk twee oude beschermingen overlappen, dan wint domweg één van de twee. Haal een moderator of admin erbij als hierdoor wat onhandigs gebeurd is.

Anders nieuws: /fe top is nu uitgebreid naar 15 plaatsen. Dat was vijf.

Geef een antwoord