Nu op Minecraft 1.12, testen van nederzettingen

Wereldbouw is bijgewerkt naar Minecraft 1.12, de kleurenupdate. Papegaaien, terracotta en beton: het bestaat nu allemaal in Minecraft. Specifiek voor Wereldbouw zijn er de volgende wijzigingen:

  • Papegaaien kun je temmen. Net als elk ander huisdier op de server zijn getemde papegaaien beschermd tegen andere spelers. Ze luisteren alleen naar jou, en kunnen niet aangevallen worden.
  • Papegaaien kun je ze in een leeg spawnei stoppen om ze makkelijk te vervoeren, of om ze cadeau te doen aan een andere speler. Hun kleur wordt onthouden.
  • Papegaaien zijn nog niet te koop in de Mall, maar dit komt binnenkort.

Daarnaast is de eerste grotere test met nederzettingen begonnen. Je kunt nu Nederzetters kopen in de Mall, waarmee je een nederzetting kunt beginnen. Nederzettingen werken ongeveer net zo als Endstenen: je kunt er je eigen gebouwen mee beschermen. Groot verschil is dat Nederzettingen een hele* chunk beschermen, waardoor ze nooit kunnen overlappen. Daarnaast kun je ze met /expand uitbreiden: voor 5 punten voeg je dan nog een chunk toe. Hierdoor heb je aan één bescherming genoeg om een groot gebied te beschermen. Het voordeel hiervan is dat als je iemand toevoegt, die persoon meteen in het hele gebied kan bouwen.

Voorlopig kun je nog steeds Endsteenbeschermingen kopen, maar er komt ooit een moment waarop dat niet meer kan. Zodra het nieuwe spawn open gaat, zul je geen Endsteenbeschermingen meer kunnen kopen. (Je kunt ze dan wel nog aan de server verkopen.)

De nederzettingen gaan in de toekomst nog behoorlijk uitgebreid worden, zodat je je nederzetting kunt upgraden tot een dorp, stad en metropool. Zie hier voor het plan. Ook moet alles nog een beetje gebalanceerd worden, het uitbreiden van steden is nu wel heel duur. Vandaar dat de oude Endsteenbeschermingen nog steeds te koop zijn.

Een reactie op “Nu op Minecraft 1.12, testen van nederzettingen

Geef een reactie