Harde schijf zat vol; End moest gereset worden

Vanmorgen crashte de server omdat de harde schijf vol zat. De wereld is 20 GB groot, de Nether 3 GB en The End 18 GB. Bij elkaar werd dat teveel voor de shared hosting die we nu gebruiken.

Om ruimte te scheppen hebben we The End moeten resetten. Een vierkant van 1024 blokken rondom het spawn, met daarin /home DaveXL en /place tjbs, is behouden, maar de rest is gereset. Er is nu een world border ingesteld op 10000 blokken, dus 5000 blokken vanaf het spawn. Zodra we weer terug zijn op onze eigen computer kan de world border weer weg.

Op het forum werd al gepraat over een reset van The End. Maar uiteindleijk hadden we weinig keus…

Helaas is er wel best wat data verloren gegaan door de crash. We hadden geluk dat er maar één speler online was, dus alleen voor die speler moesten we de stats, achievements, homes, places en berichtenbox opvissen uit een backup. Maar helaas zijn ook de bestanden met de portalen, de nederzettingen en de arena’s foetsie. Die zijn ook teruggezet uit een backup.

Geef een reactie