De live-kaart is terug

De live-kaart is terug, en beter dan ooit! Je kunt nu namelijk uitzoomen. De manier waarop de kaart wordt opgeslagen is nu wel anders, daarom moet de hele kaart opnieuw getekend worden… Over een dag of twee is dat denk ik wel klaar. Ik heb een klein stukje rondom het spawn alvast laten tekenen, de rest wordt later getekend. Wanneer er niemand online is gaat het tekenen extra snel.

Omdat we nu op een host zitten waar we ons IP moeten delen met andere dingen, is de live-kaart niet langer op mc.marijnk.nl. Je moet nu naar mc.marijnk.nl:9292 gaan, dus op poort 9292. Webbrowsers werken normaal alleen met poort 80, en om dat te veranderen moet je dus een nummer toevoegen aan het adres. Bij Minecraft hoeft dat niet, daar kun je met een zogeheten SRV record instellen dat de Minecraftserver van mc.marijnk.nl op een andere poort zit dan normaal. Maar voor het “gewone” web bestaat zoiets dus niet.

Geef een reactie