Terugblik 2015

Zoals elk jaar schrijf ik een terugblik over het afgelopen jaar. Zie ook de terugblikken van 2014, 2013 en 2012.

Wereldbouw zal begin 2016 5 jaar bestaan. Wij zullen wel een van de oudste nog bestaande Minecraftservers zijn. Het begon allemaal toen begin 2011 Lennart en 2zqa ook anderen wilden laten meespelen op hun Minecraftwereld. Vanuit daar groeide Wereldbouw langzaam uit tot de server die het nu is, waarop door 5237 spelers in totaal 67967 uur gespeeld is. Als je zolang in je eentje wil spelen, en je speelt elke dag vier uur, dan zou je 46 jaar bezig zijn.

Wereldbouw zou niet zover gekomen zijn zonder jullie, de spelers, de helpers en de moderators. Regelmatig help ik spelers, en vaak zie ik daarbij complete steden gebouwd worden. Van een mystieke Elvenstad tot een groot vissersdorp, van een ondergrondse reuzepaddenstoelenstad tot een gigantisch zeilschip, steeds weer bewonder ik hoeveel moois er in deze wereld gebouwd is.

Om ervoor te zorgen dat dit alles ook overeind blijft staan, moeten wij streng optreden tegen griefers. Gewapend met Logblock, een Orwelliaanse nachtmerrie voor griefers, weten wij precies wie wat waar en wanneer heeft gesloopt.

 

2015 was het jaar waarop het mogelijk werd om je Minecraftnaam te wijzigen. Helaas kan de plugin PreciousStones hier nog steeds niet mee omgaan, dus tot op de dag van vandaag moeten wij handmatig Endsteenbeschermingen overzetten.

2015 was ook het eerste jaar in de Minecraftgeschiedenis zonder updates (tenminste, voor de PC-versie). Op 30 november 2014 werd de server bijgewerkt naar Minecraft 1.8, en daar zitten we nog altijd. Gelukkig kan het de meeste spelers weinig schelen; ook zonder updates trekt Minecraft nog steeds nieuwe spelers aan. Begin 2016 moet Minecraft 1.9 verschijnen.

In maart hadden we het commando /pvpmode verwijderd. We hadden dit gedaan zodat spelers niet meer onvrijwillig worden aangevallen. Bij de arena aan de andere kant van de brug bij het spawn kun je nog tegen spelers vechten.

In april werden twee nieuwe miniblokjes uitgegeven: een mini-emerald, speciaal voor de rank Veteraan++ en een Paasei. In mei werd de Nether gereset, in juli werden de portalen vernieuwd.

Eind augustus werd het spawnpunt van de server verplaatst. Rond het oude spawn was totaal geen bouwruimte meer over, waardoor nieuwe spelers nooit zelf bouwruimte konden vinden.

In oktober was het Halloween. We hadden een parcours uitgezet bij het oude spawn. Aan het einde van het parcours kon je weer zo’n miniblokje ophalen. Dit jaar hadden we een blokje TNT gebruikt, voldoende om een hoop mensen te laten schrikken. Omdat één dag wel wat kort is, hadden we het Halloweenparcours al op 29 oktober geopend.

Op 30 oktober wachtte ons echter een nare verrassing. Een verbannen speler vond het nodig om ons huis aan te vallen door middel van een DoS aanval. Hoewel dit aantoont dat de ban terecht was (uit deze actie blijkt immers dat het een nare speler was), is het toch nooit leuk als je in een huis zonder internet terecht komt.

Het jaar sloten we gelukkig positief af met een Sinterklaasviering en een Kerstviering, waarbij weer twee nieuwe miniblokjes werden toegevoegd.

 

Wij willen graag iedereen die het afgelopen jaar heeft meegeholpen aan Wereldbouw bedanken. Wij wensen iedereen een gelukkig en gezond 2016.

5 reacties op “Terugblik 2015

Geef een reactie