YokiBear is weer helper

YokiBear (oude accountnaam: jochem30) is weer terug op de server. Hij is opnieuw helper geworden.

Zodra een helper of moderator een paar maanden niet ingelogd is geweest, zetten we de rank van die persoon terug op veteraan. Dit doen we zodat de lijst van het serverteam niet volraakt met mensen die niet actief zijn.

Zodra iemand terugkomt kunnen we die persoon weer terugplaatsen op de lijst. Dat is hier gebeurt: YokiBear is nu weer helper.

Wat is een helper?

Het enige wat helpers wel kunnen, en veteranen niet, is het verbannen van spelers tot maximaal 24 uur.

Een helper helpt de moderators en admins om een oogje in het zeil te houden. Ze kunnen ingrijpen als er een speler onaardig doet, en ze kunnen ons waarschuwen als er gegrieft is.

Helpers hoeven dus minder te doen dan moderators. Ze hoeven/kunnen geen griefgevallen ongedaan te maken, spelers voor langere tijd te verbannen, etc. Hierdoor blijft het spel voor hen leuker: waar admins en moderatoren een groot deel van de tijd bezig zijn met het helpen of verwijderen van spelers, kunnen helpers gewoon Minecraft blijven spelen.

Kan ik ook helper worden?

Dit moet een van de meest gestelde vragen zijn. Als wij een nieuwe helper nodig denken te hebben, vragen wij iemand. Ons vragen heeft dus niet zoveel zin.

Wij zijn uiteraard erg blij met spelers die zich goed gedragen, anderen helpen, etc.

Geef een reactie