Einde van /pvpmode, update arenasysteem

Vanaf vandaag is /pvpmode verwijderd. De reden is vrij simpel: er werd teveel misbruik van gemaakt. Spelers vergaten pvp (spelergevechten) uit te zetten, en konden zo overal aangevallen worden. Voor pvpgevechten zullen spelers moeten uitwijken naar arena’s.

Arena’s

PvP kan nu nog alleen maar in arena’s. Het arenasysteem heeft daarom een upgrade gekregen, zodat het een volwaardige vervanger voor /pvpmode kan worden. Wat is er nieuw?

  • Er is een instelling gekomen om iedereen een arena te laten starten.
  • Arenawarps kunnen nu voor verschillende teams verschillende plekken hebben. Zo kun je bepalen waar elk team het gevecht begint.
  • De joinrequirementsinstelling van arena’s is verwijderd (zie het kopje Joinrequirements hieronder.)
  • Er is een instelling gekomen om de pvp-mode van een arena te selecteren (in plaats van een /pvpmode-joinrequirement).

Bij het spawn zullen binnenkort een paar openbare arena’s worden gebouwd, waar iedereen een gevecht kan starten. Veteranen kunnen zelf ook een arena oprichten.

Giantgevechten

Vroeger spawnden we wel eens een giant, die we met z’n allen konden aanvallen. De giant riep vervolgens andere monsters op als tegenaanval. Als je dood ging (wat nogal eens gebeurde) vielen je spullen op de grond, waardoor anderen ze vrij makkelijk konden stelen.

Giantgevechten maken nu gebruik van het arenasysteem. Vanaf vandaag zijn giantgevechten veilig: je kunt je items niet meer verliezen als je dood gaat. Je zult ergens in de arena respawnen.

Het nieuwe arenagebouw nog niet helemaal af: de glazen koepel mist nog. Tot die koepel (of een ander dak) er is, kunnen er nog geen giantgevechten begonnen worden; de blazes en vleermuizen die spawnen zouden anders maar over de hele wereld gaan vliegen.

Joinrequirements

Er was tot vandaag een systeem dat je toelatingseisen kon toevoegen aan een groep of arena. Zo kon je een bepaalde /pvpmode of minimumrank vereisen, of kon je zeggen dat mensen alleen op uitnodiging je groep binnen mochten komen.

Dit systeem is verwijderd. Vanaf nu kun je je groep alleen op wel of niet openbaar instellen. Als je groep niet openbaar is, dan kunnen mensen alleen met een uitnodiging binnen komen.

Er is dus geen opvolger voor de joinrequirement van een bepaalde minimumrank. Ik raad groepen aan om gewoon de groep op niet openbaar te zetten, en handmatig alleen mensen met een bepaalde rank toe te laten.

Een reactie op “Einde van /pvpmode, update arenasysteem

Geef een reactie