We gaan een kerstdorp bouwen. Bouw je mee?

Vrolijk kerstfeest allemaal! Deze kerstvakantie (tot 9 januari) gaan we een kerstdorp bouwen. Dit jaar beginnen we niet vanaf nul, maar we nemen een bestaande village. Je mag zelf huizen opknappen of bijbouwen, of het dorp op een andere manier verbeteren. Er is een beloning voor iedereen die meebouwt, én er is een wedstijd.

Iedereen die wat heeft gebouwd, en dat met een nederzetting heeft beveiligd, die krijgt aan het einde van de vakantie een uniek cadeautje. Dus doe vooral mee! Ook als je iets kleins bouwt is dat leuk. Er is geen verplichte bouwstijl, bouw gewoon wat je mooi vindt.

Bouwwedstijd

Voor degene die wat meer willen: er is ook een bouwwedstrijd. Dit jaar kan iedereen van 5 t/m 8 januari stemmen op het mooiste gebouw. Er is ook een jury, gevormd door heerxtem en Try_Tym. Zij delen 10, 5 en 3 extra stemmen uit aan wat zij de nummers 1, 2 en 3 vinden. Ze weten niet hoe er gestemd is.

Nadat alle stemmen binnen zijn, zowel van de spelers als van de jury, wordt de boel opgeteld en wordt bekend wie de winnaars zijn. De nummer 1 krijgt een maand lang een zelfgekozen prefix. De nummers 1, 2 en 3 krijgen ook allemaal een vermelding in hun /playerinfo, en mogen als eerste een winkel kiezen bij het nieuwe spawn.

De jury zal beoordelen op originaliteit, kerstsfeer en of het een beetje bij het dorp past. Waar de spelers op zullen beoordelen? Ik ben benieuwd!

Veel bouwplezier allemaal!

4 reacties op “We gaan een kerstdorp bouwen. Bouw je mee?

  1. Twee jaar terug hadden we alleen stemmen, maar daar kwam toen veel kritiek op omdat mensen vonden dat er vooral op de populaire spelers gestemd werd, en niet op het mooiste gebouw.

    Vorig jaar hadden we een jury, en dat was tenminste zonder drama. Alleen het kerstdorp was toen een beetje als los zand, want iedereen wilde vooral het mooiste gebouw bouwen, zonder te letten of het wel bij de andere bouwers in het dorp paste. Daar beoordeelde de jury ook niet op, en er was ook geen druk om je populair te maken bij anderen.

    Dus vandaar de combinatie dit jaar. 🙂 Kijken hoe goed dat werkt.

    Jury bestaat trouwens uit twee mensen die het samen eens moeten worden, dus dan word je toch gedwongen goed na te denken over je keuze. Het is dus meer dan gewoon één stem uitbrengen die veel telt. Niemand kan zien hoe de stemmen ervoor staan, dus de jury kan ook niet strategisch stemmen op iemand die volgens hen te weinig stemmen heeft.

    1. Nog iets beter gelezen, en zie dat we nog wel kunnen stemmen, maar nu klinkt het een beetje alsof twee mensen een hogere stem hebben dan de rest. Idee niet al te eerlijk uitgevoerd in mijn mening

Geef een reactie