Server op Minecraft 1.16.4

Sinds gisteren is de server bijgewerkt naar Minecraft 1.16.4. Als je Minecraft niet automatisch laat updaten, dan had je dit vast al gemerkt. 🙂

Minecraft 1.16 voegt een scherm toe om de chat van spelers te blokkeren. Zelf ben ik hier niet zo’n fan van: als iemand amok maakt, dan is het beter om het serverpersoneel te laten ingrijpen. Op die manier kan die speler ook anderen niet meer lastig vallen. Maar toch, vanaf morgen zal het scherm correct werken, ook voor groepsberichten en privĂ©berichten.

De blokkering gebeurt client-side, dus de server weet niet of je mensen geblokkeerd hebt, en zo ja wie. Dat geeft één nadeel. Als een geblokkeerd iemand een privébericht stuurt terwijl je offline bent, dan komt die nog wel gewoon aan. Dit komt omdat zulke berichten in een inventory weergegeven worden, en dat kan de Minecraft client niet filteren. Immers, die herkent een item met een tooltip niet als een chatbericht.

Geef een reactie