Nieuw banoverzicht voor het serverteam

In februari 2015 gingen we opeens over naar een nieuw, zelfgeschreven bansysteem. Dit omdat het vorige systeem, de plugin BanHammer, niet meer werkte. In korte tijd moest ik een nieuw systeem schrijven. Dat systeem werkte, maar was niet ideaal.

Afgelopen week, op aandringen van het serverpersoneel, heb ik besloten dat het maar eens tijd werd om dit systeem te upgraden. De bans staan nu opgeslagen in een MySQL-database (in plaats van in het databestand van de speler). Hierdoor kunnen de bans nu geteld worden. In totaal hebben we nu 878 niet-opgeheven permanente bans, van de 8943 spelers in totaal. 9,8% van de spelers is dus verbannen…

Ook staan waarschuwingen nu in de banlijst. Als een personeelslid vroeger /warn deed, dan verscheen er een waarschuwing in de inbox van een speler, maar verder gebeurde er niks. Andere helpers, moderators en admins hadden geen idee dat er een waarschuwing uitgedeeld was. Als er een /kick werd uitgedeeld, werd dat zelfs helemaal nergens in een lijst opgeslagen.

Het resultaat? Hier de oude lijst en de nieuwe lijst onder elkaar.

Het oude bangeschiedenisscherm.

Het nieuwe bangeschiedenisscherm. De meeste informatie is nu te vinden in tooltips. Je kunt ook doorklikken voor meer informatie over de ban.

Geef een reactie