Arena’s kunnen nu reageren op redstone

Vanaf vandaag kunnen arena’s reageren op redstone. Dit kan door de nieuwe nootblok-gebeurtenissen. Als er een nootblok wordt afgespeeld, dan kun je nu verschillende arena-acties laten afspelen, zoals het bijvullen van de kisten of het beëindigen van het spel.

Elk nootblok-instrument (piano, gitaar, trommel, etc.) heeft zijn eigen gebeurtenis, dus er zijn nu 16 nieuwe gebeurtenissen toegevoegd. Omdat de gebeurtenissenlijst hierdoor nogal lang is geworden, zijn deze gebeurtenissen in een submenu geplaatst.

Het hoofdmenu van de een arena is trouwens ook aangepast: een aantal instellingen zijn naar een apart scherm verhuisd. We hebben dit gedaan omdat er twee nieuwe instellingen zijn: de doelscore voor groepen (je kunt acties uitvoeren zodra deze score bereikt is) en de naam van de arena (je kunt de naam van arena’s nu wijzigen).

Ander nieuws:

  • De server is bijgewerkt naar 1.15.1.
  • We verkopen nu bijen in de serverwinkel.
  • Arena’s kunnen nu ook reageren op “Speler geraakt door sneeuwbal”
  • Ik ben bezig met het veranderen van het opslagformaat voor nederzettingen. Er waren eerst twee verschillende manieren om de inwoners van een nederzetting op te slaan: in een chatgroep of in een aparte lijst. Ik heb die aparte lijst verwijderd zodat de enige mogelijkheid nu via groepen is. Elke nederzetting die gebruik maakte van de aparte lijst heeft automatisch een chatgroep gekregen met de naam NZ-368789750 (of een ander getal). In de toekomst wil ik dit soort chatgroepen verbergen.

Geef een reactie