/sethome werkt weer overal, /home is duurder

Sinds ongeveer een jaar geleden kun je /sethome en /setplace alleen nog binnen 1000 blokken van een portaal gebruiken. Dit was ingesteld zodat mensen wat meer bij elkaar gaan bouwen, en zodat /home en /place iets anders zijn dan gewoon een goedkoop portaal. Deze regel is nu verwijderd.

De oude regel had twee nadelen. Nieuwe spelers kenden deze regel niet, waardoor ze er na 2000 blokken lopen achter kwamen dat /sethome niet ging werken. Probeer dan nog maar eens je huis te bereiken nadat je even bij het spawn bent geweest…

Het andere nadeel was dat je geen /sethome en /setplace meer kon doen in The End, omdat je daar geen portalen kunt bouwen.

Beide problemen zijn nu dus opgelost. Teleporteren naar andermans huis of werkplaats kost nu wel meer punten – 5 in plaats van 2. Hierdoor zijn ze even duur als een portaal gebruiken, en één punt goedkoper dan /warp (dat commando is alleen voor Bouwmeesters). Hierdoor is het geen punt dat /home en /place een tweede soort portaal geworden zijn – qua punten zijn ze nu ook bijna even duur.

Teleporteren naar je eigen /home of /place blijft trouwens wel gewoon 2 punten. 🙂

Geef een reactie