Winkelbordjes verbeterd

De bordjes bij winkels zijn verbeterd: voortaan kun je direct zien of een winkel uitverkocht is. Is de winkel uitverkocht, dan wordt [Buy] in het rood weergegeven, in plaats van in het blauw. Zodra de eigenaar van de winkel de kist bijvult, wordt de tekst [Buy] weer blauw.

Hetzelfde geldt nu ook voor [Sell] winkels: als de kist helemaal vol zit, dan wordt [Sell] in het rood weergegeven.

Dit moet het zoeken naar spullen in de Mall naast het Spawn makkelijker maken. We denken erover om de Mall nog verder te verbeteren, suggesties zijn uiteraard welkom: laat hieronder een reactie achter.

Daarnaast is ook een bug opgelost dat dubbele kisten niet goed als winkel werkten: nu kijkt het bordje naar beide helften van de kist voor items.

9 reacties op “Winkelbordjes verbeterd

 1. Nog twee ideeën:

  3. JaySpits wilde ook wel zo’n hal van drie verdiepingen hoog, maar dan een wat kleinere hal, zodat eromheen er nog echt wel verdiepingen zijn in plaats van balkons. Nadeel is dat dit ofwel een krappe hal oplevert, ofwel betekent dat de meeste winkels dicht moeten voor de verbouwing.

  4. Rowtjee wilde een winkelstraat, die dan in een rechthoek loopt zodat je een rondje kunt lopen. Nadeel hiervan is ook dat de meeste winkels dicht zullen moeten voor de verbouwing.

 2. Tot nu toe heb ik op de server twee ideeën gehoord voor het verbouwen. De ideeën komen van Qanrex en Cera_Cera. Beide ideeën zijn bedoeld om de Mall overzichtelijker te maken.

  1. Eéntje is een kleinere verbouwing. Alle losse hallen worden samengevoegd tot één grote hal van drie verdiepingen hoog. De winkels op de bovenste twee verdiepingen kun je dan bereiken via balkons. De meeste winkels kunnen openblijven tijdens deze verbouwing.

  2. Bij de andere verbouwing krijgt de Mall één grote verdieping. Het grote voordeel van deze optie is dat je zo snel een rondje langs alle winkels maken. Nadeel is dat bijna alle winkels tijdens de verbouwing dicht zullen moeten.

  1. Ik heb geen uitgesproken voorkeur voor een bepaalde optie.
   Het lijkt me, eender welke optie we nemen, wel belangrijk dat we er ineens goed werk van maken en geen halve maatregelen nemen, opdat we achteraf weer geen aanhangsels moeten toevoegen ofzo.
   Zo zijn we zekerder dat het na een tijdje niet opnieuw een wanorde wordt.

  2. Ik ben net zoals Cera Cera het mee eens dat we niet na een paar weekjes het weer moeten verbouwen, of het wordt weer een zooi of we moeten de hele mall opnieuw bouwen die goed, overzichtelijk en weinig lagg heeft, of een winkelstraat, dan moet je misschien meer lopen maar dan is de lagg er grotendeels af

   1. Weinig lag is onmogelijk. Ik heb het getest op een testserver met een kopie van de wereld. Het waren de bordjes die de lag veroorzaakten… Al die tekst renderen in allerlei kleurtjes kost blijkbaar veel moeite.

Geef een reactie