Spoorlijnen

De server heeft een uitgebreid spoorwegennet. Je kunt de kaart hier bekijken. (Let op: het duurt even voordat de kaart geladen is.) In het spel zelf kun je /railinfo typen om een overzicht van alle spoorlijnen en hun stations te zien. Ook geeft /railinfo aan wat het dichtstbijzijnde station is.

Zelf een spoorlijn bouwen

Iedereen mag zelf een stuk spoor aanleggen. Als je stations bouwt, en je wil dat ze op de spoorkaart verschijnen, waarschuw dan een servereigenaar van de server; deze zal dan het station toevoegen aan het bestandje met daarin alle stations.

Railbeveiliging

Rails geeft automatisch iets van een beveiliging tegen griefers. De rails en de constructie daaromheen zijn automatisch beschermd. De eerste keer dat je rails probeert te slopen, geeft de server twee berichtjes met uitleg.

Alleen aan het uiteinde van de spoorbaan, en naast een powered/activator/detector rail, kun je rails slopen, waarna je ook weer de blokken rondom de rails kunt slopen. Je moet dus systematisch te werk gaan om een spoorbaan te slopen. Het is niet mogelijk om per ongeluk een stuk spoor te slopen.

Veteranen en hoger kunnen wel altijd sporen slopen. Dit is omdat de veteranen al zo lang spelen, en dus hopelijk genoeg te vertrouwen zijn.

Zie ook: Teleporteren

Geef een reactie