Spoorlijnen en hyperloops

Al sinds de server bestaat zijn er spoorlijnen. Eind 2018 kwamen er ook ijsboten bij: de hyperloop. Op de live-kaart staan de lijnen ingetekend. Er is ook een schematische kaart, die kun je hier bekijken. (Let op: het duurt even voordat de kaart geladen is.) In het spel zelf kun je /railinfo typen om een overzicht van alle spoorlijnen en hyperloops, plus hun stations te zien. Ook geeft /railinfo aan wat het dichtstbijzijnde station is.

Zelf een spoorlijn bouwen

Iedereen mag zelf een stuk spoor aanleggen. Als je stations bouwt, en je wil dat ze op de spoorkaart verschijnen, waarschuw dan Rutger. Hij zal je spoorlijn/hyperlooplijn toevoegen aan de kaart.

Railbeveiliging

Rails geeft automatisch iets van een beveiliging tegen griefers. De rails en de constructie daaromheen zijn automatisch beschermd. De eerste keer dat je rails probeert te slopen, geeft de server twee berichtjes met uitleg.

Alleen aan het uiteinde van de spoorbaan, en naast een powered/activator/detector rail, kun je rails slopen, waarna je ook weer de blokken rondom de rails kunt slopen. Je moet dus systematisch te werk gaan om een spoorbaan te slopen. Het is dus niet mogelijk om per ongeluk een stuk spoor te slopen.

Veteranen en hoger kunnen wel altijd sporen slopen. Dit is omdat de veteranen al zo lang spelen, en dus hopelijk genoeg te vertrouwen zijn.

Zie ook: Teleporteren

Geef een reactie