Spoorlijnen staan nu op live-kaart

De live-kaart op mc.marijnk.nl heeft weer een update gehad. Alle stations en spoorlijnen staan er nu ook op. Dit moet reizen gemakkelijker maken.

Ik kan natuurlijk ook nog andere dingen op de kaart gaan zetten. Wat dachten jullie van de volgende dingen?

 • Nederzettingen
 • Portalen Update 23 maart: toegevoegd
 • Hyperloop (ijsboot) Update 21 maart: toegevoegd

10 reacties op “Spoorlijnen staan nu op live-kaart

  1. Hyperloop staat er nu op! Portalen ga ik ook uitproberen, maar net als met nederzettingen moet ik oppassen dat het niet te druk wordt.

   Update 23 maart: portalen zijn toegevoegd!

  1. Misschien alleen nederzettingen met de rank Stad? Nederzettingen hebben een naam, dus dat moet geen probleem zijn. Ik kan het wel eens op mijn testserver gaan proberen, kijken hoe druk het wordt.

 1. Top dat de kaart groter is! Maar kan er ook een in en uitzoom functie opkomen? als jullie nederzettingen erbij doen kan het dan niet met een optie aan en uitzetten?
  Hoop dat dit nog leuk idee zijn.

  1. Uitzoomen zou ik graag willen, maar het is nogal wat werk om dat te schrijven. Er moeten dan ook kaarten getekend worden voor alle uitzoomniveau’s.

   Nederzettingen zijn niet zo populair voor op de kaart zo te zien, dus voorlopig laat ik ze weg.

   1. Hoi Rutger, ik ben erg benieuwd naar de live-kaart, kun je mij vertellen hoe ik die kan bekijken?
    Niet dat ik meteen in de pluginkast wil duiken, maar gewoon interesse, ik neem aan dat je die plugin weer zelf hebt geschreven?
    Just curious!
    Thanks man…

    1. Oh, gevonden, is het overigens gebaseerd op Dynmap? want zoals je schrijft is het in- en uitzoomen nogal moeilijk, en correct, elk zoom niveau moet ook weer gerenderd worden, anders wordt het blokkerig of onzichtbaar.
     Wel een hele snelle kaart overigens… enne als ik ‘m van je mag gebruiken om te testen, zou ik dat heel fijn vinden, met name de spoorlijnen die ik nu op mijn NH wereld heb, zijn niet in Dynmap te vinden.

     1. Het is een zelfgeschreven plugin, Topographica. Ik kan hem aan je geven als je wil, stuur maar een mailtje naar me. (Zie link bij de live-kaart op deze pagina.)

Geef een antwoord