Nu op Minecraft 1.20, nieuw teleportatiesysteem

En het is zover! We zitten nu op Minecraft 1.20. Spelers die nog op Minecraft 1.19 zitten moeten nu upgraden. We hebben dit keer geen ongebruikte chunks gereset, omdat dat best veel tijd kost, en omdat er nog best veel land onverkend is.

Een portaalplaat

Er is vanaf nu ook een nieuw teleportatiesysteem. Dit zijn de wijzigingen:

  • Naast de warpportalen zijn er nu ook plaatportalen. Deze kosten 20 punten, zijn te koop in de serverwinkel, en ze nemen maar één blok aan ruimte in.
  • Je huis en werkplek moeten nu verplicht bij een warpportaal of een plaatportaal staan.
  • Er is automatisch een plaatportaal neergezet op alle oude huizen en werkplekken.
  • De warpportalen kosten nog maar 30 munten om te activeren, in plaats van 150. Ze moeten wel nog in een nederzetting met de rang Stad gebouwd worden, dus heel goedkoop zijn ze nog steeds niet.
  • Teleporteren met een warpportaal kost nog maar twee punten.

Het grote voordeel van dit systeem is dat je nu vrij gemakkelijk punten kunt markeren om naar terug te komen. Je neemt gewoon altijd een voorraadje plaatportalen mee, en plaatst deze waar het je uitkomt. Daarnaast is het verschil tussen homes/places en portalen nu weg: je kunt nu via een warpportaal goedkoop andermans huis bezoeken.

Nog een voordeel is dat homes en places nu op de live-kaart staan. Hierdoor kun je zien waar er mensen wonen. Plaatportalen staan alleen op de kaart als de eigenaar in de laatste 30 dagen is ingelogd. Warpportalen (althans, de nieuwere portalen die bij een nederzetting horen) staan wel voor altijd op de kaart.

Geef een reactie