Minecraft 1.17 kan nu verbinden. Dit zijn de plannen voor de update

De server draait nog op 1.16, maar Minecraft 1.17 kan nu verbinden. Minecraft 1.16 kan uiteraard ook nog verbinden, want de server draait dus nog op 1.16. Lees verder voor de plannen voor de daadwerkelijke 1.17 update.

Voordat we naar 1.17 kunnen overstappen, moeten we eerst wachten tot onze serversoftware Paper uit is voor Minecraft 1.17, en tot alle essentiële plugins bijgewerkt zijn. Daarna komt er een ingewikkeld proces om de wereld te upgraden. Hiervoor moet de server een dagje offline.

We gaan de wereld gewoon houden, er komt dus geen reset. We gaan wel het volgende doen:

  • Alle chunks die in totaal minder dan 15 minuten geladen zijn geweest worden verwijderd. Deze zullen opnieuw gegenereerd worden door Minecraft 1.17 zodra er iemand in de buurt komt. Geen zorgen: het terrein van Minecraft 1.17 sluit naadloos aan op dat van Minecraft 1.16 (en ouder).
  • Alle chunks die 15 minuten of meer geladen zijn geweest blijven gewoon behouden. Je bouwwerken zijn dus veilig, want je bent echt wel 15 minuten in je huis geweest. Je kunt dit controleren met /inhabitedtime.
  • Alle chunks die behouden blijven krijgen het erts van 1.17 (koper/copper, tufsteen/tuff en leisteen/deepslate). Dat spul verschijnt alleen in het steen, dus je bouwwerken zijn redelijk veilig. Alleen als je met steen gebouwd hebt, en je hebt dat gedaan op de hoogtes van die mineralen, dan kun je wat erts midden in je gebouw aantreffen.

Op deze manier hopen we dat de oude chunks weer jaren meekunnen. Erts toevoegen aan oude chunks hebben we al eerder gedaan (Minecraft 1.8, toen graniet, dioriet en andesiet werden toegevoegd) en weinig gebruikte chunks resetten hebben we ook al eerder gedaan (Minecraft 1.13, toen de oceanen vernieuwd werden).

Geef een reactie