Mobgriefing (deels) weer ingeschakeld

Al sinds begin 2012 laten creepers geen gaten meer achter. Withers hebben dat ook nooit gedaan. Enderman laten het terrein ook met rust. Dit was ooit ingevoerd zodat er geen lelijke gaten in het terrein ontstonden. Alleen: het haalt wel wat van survival weg. Zeker in Minecraft 1.17, als grotten grote gevaarlijke gebieden gaan worden, is dat toch wel jammer.

Mob griefing was al mogelijk voor dieren en villagers. Villagers bewerkten hun boerderijen, schapen aten gras en sneeuwpoppen lieten sneeuw achter. Vanaf nu kunnen monsters ook griefen, maar wel met een aantal uitzonderingen.

  • Uitzondering: Ender Dragon en Enderman kunnen nog steeds niet griefen. Enderman omdat ze het terrein verrommelen zonder dat je er echt iets tegen kunt doen, en de Ender Dragon omdat anders het hele spawn van The End in het niets zou oplossen.
  • Uitzondering: in de normale wereld boven y=50 kunnen monsters ook nog steeds niet griefen. Zo blijft het terrein toch netjes.
  • Uitzondering: in nederzettingen en de oude beschermingen (van 2017 en ouder) kunnen monsters óók nog steeds niet griefen. Anders zou je iemand anders basis kunnen griefen door er creepers op af te sturen.

Ander nieuws

  • Nu ik toch de configuratie van de oude beschermingen moest bijwerken, heb ik meteen ingesteld dat /setplace niet meer werkt in andermans oude bescherming. /sethome werkte al niet in andermans oude beschermingen, en /sethome en /setplace werkten allebei al niet in andermans nederzettingen.
  • Spelers konden al onder y=50 TNT laten ontploffen. Dat kan vanaf nu ook in de Nether en de End, om zo de regels gelijk te houden met de monsters.

Geef een reactie