Nieuwe helper: Tylon3T

We hebben sinds vandaag een nieuwe helper op de server: Tylon3T! Tylon3T, bedankt dat je helper wilde worden. Tylon3T speelt al ruim drie jaar op de server.

Het serverteam (met een zekere ironie “personeel” genoemd) kreeg het na de zomer weer wat drukker met dingen buiten Minecraft. Omdat we de laatste tijd wat minder helpers hadden, vonden we dat het tijd werd om weer een nieuwe helper te zoeken. We hadden een lijstje opgesteld van vier mensen die we geschikt vonden (nee, we gaan niet zeggen wie!). Ruime keuze dus.

Helpers zijn er om ons te helpen de chat ordelijk te houden. Ze grijpen bijvoorbeeld in als iemand uitgescholden wordt of als een ruzie uit de hand loopt. Ze hebben dezelfde rechten als spelers, behalve dan dat ze ook /kick en /tempban kunnen gebruiken om mensen tot maximaal 24 uur uit de server te zetten.

Als een helper vindt dat iemand langer dan 24 uur verbannen moet worden, dan moet een moderator of admin dat doen. Helpers kunnen ook niet het werk van griefers ongedaan maken of nederzettingen van anderen aanpassen, ook dat soort klusjes moeten door moderators of admins gedaan worden. Helpers hebben dus minder verantwoordelijkheid, en houden (als het goed is!) genoeg tijd over om gewoon Minecraft te spelen.

Voor de rangen moderator en helper kun je alleen gevraagd worden. Je kunt de rank niet zelf krijgen met /upgrade. Zie deze pagina voor een overzicht van de eigenaren, de moderators, de helpers en hun rechten.

6 thoughts on “Nieuwe helper: Tylon3T

  • Klopt. We passen de regels op iedereen even streng toe. Een griefer wordt altijd verbannen, of het nou een speler++ is of een moderator. En niemand zal ooit helper worden als we denken dat die persoon niet geschikt is.

   We kijken altijd naar of iemand (a) bereid is andere spelers op weg te helpen of te corrigeren, (b) tegen een stootje kan en (c) of er een klik is met die persoon. We hadden een lijstje met drie spelers die daaraan voldoen. En ja, degene die jij eerder had voorgesteld stond daar ook op. Bedenk wel dat Tylon al heel lang op dat lijstje stond – vorig jaar zomer hadden we hem ook al gevraagd. Misschien weet je dat nog. Het lijkt mij dus gewoon logisch dat hij nu helper wordt.

   Dus om deze redenen vind ik elk verwijt van vriendjespolitiek onterecht. Maar mocht ik iets gemist hebben dan hoor ik het graag.

 1. Er staan bepaalde spelers al veel langer op de lijst om helper te worden. Zij zullen echter nooit de kans krijgen zolang de andere personeelsleden mogen stemmen over wie er bij het team komt. Bepaalde mensen kijken nou eenmaal niet wat/wie er goed zijn voor het team, maar enkel naar wie goed in hun straatje past.

  Laat mij duidelijk zijn: Ik vind het goed dat Tylon helper is geworden. Ik vind het alleen typisch dat bepaalde andere spelers het niet zijn geworden.

  En wellicht heb je inderdaad iets gemist. Lees nog even mijn laatste bericht omtrent de ban van D(bewerkt). Daar staat redelijk concreet beschreven dat het ban-beleid van de server niet zo secuur is als je in je eerste alinea beschrijft. Spelers worden namelijk ook zonder harde bewijzen gebanned, maar goed: wie ben ik als bouwmeester om daar wat van te zeggen toch?

  • Het zal je verbazen Jeffrey. Tylon stond echt al het langste op de lijst (al ruim een jaar). Bedenk dat spelers die op het moment dat wij een helper zoeken niet zo actief zijn, niet op de lijst staan. Maar als Tylon het niet had gewild, dan was het de volgende in de lijst geworden, en dat was de persoon die jij had voorgesteld.

   Over de kwestie met persoon D (laten we zijn naam niet noemen, anders komt dat naar boven als bijvoorbeeld toekomstige werkgevers hem ooit Googlen): hij is verbannen voor zijn gedrag in het algemeen. Veel te veel personen hadden problemen met hem, zo bleek toen uit alle verhalen die boven kwamen. We kunnen zijn irritante pestgedrag prima missen op de server.

 2. De persoon die ik heb aangedragen is al sinds 2016 op onze server. Tylon3t volgde een jaar later. De door mij aangewezen persoon heeft altijd al aangegeven geintresseerd te zijn in een Helpers functie. Echter is zelfs destijds daar al weinig tot geen aandacht aan besteed omdat bepaalde staff leden dat niet zagen zitten.

  Persoon D is destijds gebanned wegens een grief geval. Nadat het serverteam daar destijds overleg over heeft gepleegd is besloten dat hij een laatste kans verdiende. Na zijn unban is D slechts 1x online geweest. 4 Maanden later wordt hij om een, door mij meer dan bewezen/onderbouwde, onterechte beschuldiging wederom verbannen. Volgens mij heeft D dus nooit die tweede kans gehad.

  Daarnaast zijn er, buiten de betreffende onterechte beschuldiging, nooit officieel klachten tegen D ingediend. Bijzonder dat zijn ban dan toch blijft staan. Al helemaal bijzonder als je bedenkt dat degene die hierover beslist heeft, zelf zelden getuige is geweest van dit zogenaamde pestgedrag.

Geef een reactie