Aankomende Netherreset en hogere kijkafstand

Zodra Minecraft 1.16 op de server is, gaan we de Nether resetten. Dat is logisch: de Nether wordt door Mojang compleet vernieuwd. Overzetten van gebouwen is mogelijk. We gaan echter geen complete gebieden overzetten: die inpassen in de nieuwe Nether zou haast onmogelijk zijn.

Je kunt op dit tijdelijke forum vragen of wij een gebouw willen overzetten. Aanvragen moeten binnen zijn voordat de Nether daadwerkelijk gereset is. Elke keer dat je de Nether in gaat op de server, wordt een berichtje weergegeven dat de Nether gereset gaat worden.

Iets heel anders: Paper heeft nu een instelling dat je chunks verder weg kunt laden zonder dat de server er verder iets mee doet. Ze zijn dus wel zichtbaar, maar farms, redstone, mobs, enzovoort werken allemaal niet. Wij hebben dit gebruikt om de kijkafstand te verhogen van 6 naar 8, waarbij de laatste twee chunks dus alleen voor de sier zijn. Zo mogelijk gaan we de kijkafstand nog verder verhogen.

2 thoughts on “Aankomende Netherreset en hogere kijkafstand

  1. leuk dat je nu verder kan kijken, maar kan je dan ook andere spelers zien? en als je naar die laatste 2 chunks kijkt en iemand staat in daar zie je dan Redstone bewegen? en kan je een klein beetje verder kijken als iemand ergens anders staat? dit zou ik graag willen weten omdat ik een eiland aan het bewerken ben maar die is denk ik 12/16 chunks lang. en ik wil niet dat opeens ziet dat 3 chunks verdwenen zijn.

    • Laatste twee chunks zijn “inactief” – redstone werkt dus niet. Als er een speler staat, dan wordt de chunk weer actief.

      Sowieso kun je dacht ik maar tot zo’n 100 blokken entities zien, dus zelfs als we dit niet hadden kun je niet zover nog spelers zien.

Geef een reactie