Weer terug op 1.13…

De update naar Minecraft 1.14 was geen succes – het was een totale ramp. De server crashte steeds door overbelasting. Mojang heeft nog wat werk te doen om de server weer stabiel te maken.

We hebben een backup uit Minecraft 1.13 teruggezet, en we zijn weer online. Zodra 1.14.1 uit is gaan we wel weer een nieuwe poging doen om te updaten…

Eén reactie op “Weer terug op 1.13…

 1. Hoi allemaal…
  Ik ben ook een server eigenaar van twee werelden, en ik heb net als Rutger een aantal testjes gedraaid met 1.14, zowel PaperMC als Spigot. Beiden zijn nog niet toe aan voltallig gebruik, en zeer zeker nog niet in combinatie met de op 1.13 werkende plugins, er gaat gewoon nog teveel fout.
  Plus zoals Rutger al aangaf gaat er veel op server gebied anders dan voorheen, ik heb een toename geconstateerd in processor belasting en opslag van de werelden, dit heeft met backup ook verregaande consequenties; het vraagt meer tijd en opslagruimte.

  Ik ga er net als Rutger vanuit dat dit een tijdelijk maar niet constant probleem zal zijn, ik zie op Spigot en Paper dat de glazen ramen en hekken niet helemaal netjes geplaatst worden, of als ze in ons geval met Creeperheal worden hersteld, zijn ze niet correct opgebouwd.

  Of dit een pluginkwestie is? Nee, ik heb het gedrag ook op Wereldbouw gezien, dus…

  Fijn dat jullie enig begrip kunnen opbrengen voor deze vervelende situatie, en niet wegblijven omdat…..
  Wij -server eigenaren- kampen constant met dit soort dingen, en willen jullie er zo min mogelijk mee belasten.
  Dank voor jullie aandacht.
  (Geen reclame)

Geef een reactie