Je kunt nu verbinden op mc.marijnk.nl

Tot nu toe hadden we altijd een (numeriek) IP-adres waarmee je moest verbinden, 77.173.64.100 bijvoorbeeld. Het nadeel van dit adres was dat het wel heel onprofessioneel overkwam. Ook wilde het adres nog wel eens onverwacht veranderen, waardoor we opeens een hoop spelers kwijt waren. Na verloop van tijd gingen mensen dan wel weer op de website kijken, en zagen dan dat we nog steeds bestonden, maar dan onder een nieuw IP.

Deze problemen zijn nu verleden tijd. Marijn (2zqa) heeft een nieuwe website. Bij zijn hostingpakket heeft hij volledige controle over de domeinnaam. Hij kon daarom mc.marijnk.nl registreren, wat nu nog verwijst naar 77.173.64.100. Mocht ons numerieke IP ooit weer veranderen, dan kan Marijn gewoon mc.marijnk.nl updaten om door te verwijzen naar het nieuwe IP. Mensen kunnen de server dus niet meer “kwijt” raken.

Als je nu nog in Minecraft verbindt met 77.173.64.100, wijzig dat dan even naar mc.marijnk.nl. Als je dan niet doet, kun je niet meer verbinden zodra we ooit in de toekomst weer een nieuw IP krijgen.

Geef een reactie