Terugblik 2017

Als ik dit schrijf is 2017 over minder dan een dag voorbij. Net als veel te veel andere mensen kijk ik dan terug op het afgelopen jaar. Wat is er in Wereldbouw gebeurd?

Afgelopen jaar is er door alle spelers bij elkaar 15561 uur gespeeld. Dat is heel wat minder dan vorig jaar, toen werd er 19286 uur gespeeld. Er zijn ook flink minder nieuwe spelers bijgekomen: 629 in plaats van 1332. In totaal is er nu 102814 uur gespeeld, en zijn er 7198 verschillende spelers ooit ingelogd. Het is duidelijk dat de PC-versie van Minecraft krimpt. Gelukkig hebben we nog een hele hoop trouwe spelers over, en zijn er dit jaar ook weer veel nieuwe spelers blijven hangen.

Afgelopen jaar zijn er twee grote gevechten gehouden op Wereldbouw. Eentje was een 1-op-1-toernooi, Lars heeft deze gewonnen. De ander was een soort capture-the-flag tijdens Halloween, jenseplens heeft deze gewonnen. De gevechten zijn altijd een succes, dus als jullie nog ideeën hebben voor een volgend gevecht hoor ik het graag.

De grootste verandering van dit jaar is denk ik dat we een nieuw spawnpunt hebben. Met het nieuwe spawn kwam ook een nieuw beschermingssysteem. Het oude systeem (PreciousStones) had als nadeel dat je beschermingen niet kon uitbreiden, waardoor het bij grotere projecten niet goed werkte. Ook kon het nog altijd niet goed omgaan met spelers die hun naam veranderden. Tot slot begreep het systeem niet dat je ook in meerdere groepen tegelijk kon zitten; als je dus in een andere groep praatte kon je opeens niet meer bouwen.

Een andere nieuwigheid is de Discordserver. Voor het eerst kun je nu ook spelers bereiken die nu niet online zijn op Minecraft. Daarnaast zie ik dat een aantal spelers het gebruiken om te bellen, wat natuurlijk altijd een goed idee is. Hoezo bellen jongeren niet meer? 🙂

Ik wil bij deze graag iedereen bedanken die het afgelopen jaar op Wereldbouw heeft gespeeld. Zonder spelers is een Minecraftserver geen server, maar gewoon singleplayer. Er is dit jaar weer heel veel bijgebouwd. De wereld is nu 27 GB groot.

Een gelukkig en gezond 2018 gewenst.

 

5 reacties op “Terugblik 2017

  1. Gelukkig nieuwjaar!

    Rutger, dit is een goed moment om jou en het serverteam eens te bedanken voor de jarenlange inzet die nodig is om een prachtige server als deze uit te bouwen en de behouden. De leuke events, het puntensysteem, snelle actie bij griefen, eerlijke staff, vriendelijke sfeer… We zijn jullie als spelers veel verschuldigd!

    – Cera

Geef een reactie