Terugblik 2016

Zoals elk jaar schrijf ik een terugblik op het afgelopen jaar. Zie ook de terugblikken van 2015, 2014, 2013 en 2012.

Inmiddels bestaat Wereldbouw ruim vijf jaar. In die tijd zijn er 6569 verschillende spelers ingelogd en is er door hen in totaal 87253 uur gespeeld. Dat is bijna 10 jaar non-stop.

In 2016 is er in totaal 19286 uur gespeeld. We hebben 1332 nieuwe spelers mogen begroeten. Wereldbouw is en blijft een succes. Dit is allemaal te danken aan de spelers: zonder jullie zouden we de eerste verjaardag al niet hebben gehaald.

Het jaar begon druk: de Kleine Bescherming kon nu gekocht worden en het /wild-commando werd toegevoegd. Qanrex werd de nieuwe moderator.

Op 1 maart kwam, na anderhalf jaar wachten, er weer een nieuwe Minecraft-update: Minecraft 1.9. The End werd toen oneindig groot; dit was voor ons reden om The End op deze server open te zetten.

Voor Pasen hadden we een zoektocht door een grot vlakbij het spawn georganiseerd. Als je alle drie de blokjes vond, mocht je naar de paasweide, waar je een cadeautje kon ophalen.

Op 10 april werd het eerste PvP-toernooi ooit op Wereldbouw gehouden. De wereld werd tijdelijk vervangen door een nieuwe wereld. Degene die als eerste The End bereikte was de winnaar. Dit werd EmptyPanda01.

Met Koningsdag (27 april) kon je in het kasteel naast het spawn op zoek gaan naar de hoogste toren, om hier een uniek blokje op te halen: een rood-wit-blauw blokje. Eind mei werden de winkelbordjes verbeterd: je kunt het nu meteen zien als iets is uitverkocht.

Eind mei werd de Mallverbouwing gestart. Op 9 juni werd de server bijgewerkt naar Minecraft 1.10.  Het commando /petsummon werd toegevoegd. Begin augustus werd de Mallverbouwing afgerond.

GewoonBus en heerxtem werden toegevoegd als helpers. Ook werd het tweede PvP-toernooi gehouden. Dit gevecht ging anders: nu kon iedereen zich in een nieuwe wereld een paar uur voorbereiden op een 1 tegen 1-knockouttoernooi. Dit toernooi werd gewonnen door Bjuny.

Voor Halloween werd het schip van Qanrex verbouwd tot een gigantisch spookschip. Iedereen die de toch door dit schip overleefde, kon een exploderend creeperhoofd ophalen.

De Sinterklaastijd tijd brak aan. Ook dit jaar kon je je kistje zetten. Ongeveer tegelijk werd de rank Bouwmeester toegevoegd, de eerste nieuwe rank sinds 2012. Kort daarna kwam Minecraft 1.11 uit.

Op 17 december werd het kerstdorpje geopend: hier kan iedereen helpen bouwen aan een kerstdorp. Het spawn is speciaal hiervoor naar dat dorpje verplaatst. Meebouwen kan nog tot en met 7 januari, daarna worden de cadeautjes uitgedeeld.

Iedereen die het afgelopen jaar heeft meegeholpen aan Wereldbouw: bedankt! Het was weer een mooi jaar. Wij wensen iedereen een gelukkig en gezond 2017.

Een reactie op “Terugblik 2016

Geef een reactie