Server was weer offline voor onderhoud

— Bericht van 30 december: —
Update: We zijn weer online!

De verhuizing van de tijdelijke computer terug naar de servercomputer is nu bezig. We zijn weer offline. Tot over een paar uur!

— Bericht van 24 december: —

Update: We zijn weer online!

We gaan de servercomputer opknappen deze vakantie! Daarom wordt de inhoud van de server nu even verplaatst naar een tijdelijke computer. We zijn daarom nu offline.

Het overzetten duurt helaas wat langer dan we hoopten. Ik verwacht dat we over een paar uur wel weer online zijn, zodat jullie op zaterdagavond weer kunnen spelen. Tot dan!

4 reacties op “Server was weer offline voor onderhoud

    1. De hardware blijft gelijk. Of het voor de spelers beter wordt: ik hoop het, maar ik durf dat niet te voorspellen.

      Wij gebruiken nu een versie van Ubuntu met alleen maar tekst, geen grafische dingen dus. Dit zou Ubuntu heel licht moeten maken; de Minecraftserver zou dus meer processorkracht en RAM-geheugen kunnen gebruiken. Aan de andere kant was Windows Server 2003 ook vrij licht, het is immers een stokoud besturingssysteem.

    1. De server draait nu Windows Server 2003. Dat werkt, maar we gaan overstappen naar iets (Ubuntu 16.04) wat de laatste anderhalf jaar wél veiligheidsupdates heeft gehad. Vervolgens wil ik het systeem zo instellen dat het vanaf afstand goed te bedienen is, zodat ik de server weer aan kan zetten als hij gecrasht is zonder naar huis te moeten reizen.

Geef een reactie