Nieuwe moderator: Qanrex

Vanaf vandaag is Qanrex moderator op Wereldbouw.

Wat is een moderator?

Een moderator heeft toegang tot alle commando’s op de server. Anders dan een admin heeft een moderator echter geen toegang tot de servercomputer zelf; een moderator kan dus niet de server bijwerken.

Het is de bedoeling dat moderators creative mode alleen gebruiken om het werk van griefers terug te draaien. Wereldbouw is een survivalserver, dus ook het serverteam speelt survival.

Waarom een nieuwe moderator?

Deze vraag is makkelijk te beantwoorden: zodat er vaker iemand online is die spelers kan helpen bij griefgevallen, het uitdelen van Endsteen, etc. De laatste tijd moesten spelers vaak dagen wachten, dat is niet ideaal.

Waarom Qanrex?

Qanrex is al tijden helper, is veel online en geliefd bij de spelers. Nou is hij niet de enige die aan die beschrijving voldoet (zeker niet!), maar uiteindelijk hebben we hem gevraagd.

Iemand moderator maken is een risico. Als je moderator bent, zullen spelers je steeds om hulp vragen bij het oplossen van griefs, het uitdelen van Enorme Beschermingen, enzovoort. Dit maakt het minder leuk om op Wereldbouw te spelen. Wij zien zelf dat helpers dan ook langer online zijn dan moderators. Vandaar dat wij het aantal moderators niet al te groot willen maken: zo zijn er het vaakst mensen online om een oogje in het zeil te houden.

Het is dus geen kwestie van vertrouwen: wij vertrouwen iedereen die helper is. Het is meer dat wij onbetaalde vrijwilligers niet zomaar een heleboel taken extra willen geven.

7 reacties op “Nieuwe moderator: Qanrex

  1. Beste Joram,

   Ik weet het natuurlijk niet zeker maar,
   Ik denk het niet want yokibear is natuurlijk ook weer terug als helper.
   Maar ik weet het natuurlijk niet zeker ;p.
   Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad.

   Met vriendelijke groet,
   Tinus007.

Geef een reactie