1.7: Update alarm!

Minecraft 1.7

Vrijdag komt Minecraft 1.7 uit. Zoals is besloten in de poll krijgen wij een nieuwe wereld. Wat gaat er gebeuren?

Het is een grote update, verwacht dus niet dat wij meteen op 1.7 zitten. Dit kan makkelijk nog een week duren. Wij hebben voor aanstaand weekend en de week daarna iets anders gepland met pompoenen, dus je hoeft je niet te vervelen.

Minecraft downgraden

In de launcher, klik linksonder op Edit Profile en selecteer bij Version “Minecraft 1.6.4”. Klik op Save Profile.

De nieuwe wereld

Als alles is bijgewerkt naar 1.7 zullen we niet meteen overstappen op de nieuwe wereld. We gaan eerst nog een goede terrain generator ontwerpen met de plugin Terrain Control. Tot die tijd blijven we nog even op de oude wereld. Nieuwe chunks zullen de oude generator blijven gebruiken.

Vervolgens zullen we overgaan naar de nieuwe wereld. De oude wereld blijft nog even online, maar je kunt er niet in bouwen (je kunt nog wel kisten en dergelijke openen). Spelers kunnen zelf hun spullen overzetten. Om gebouwen over te zetten moet je dan even aandacht de van een moderator of admin zien te pakken: zij kunnen het gebouw over zetten met WorldEdit. De grotere gebouwen en gebouwen in gebruik (zoals bewoonde huizen) krijgen voorrang. Er komt een tijdelijk forum waar je een verzoek kunt plaatsen.

Uiteindelijk gaat de oude wereld offline en zullen alle warps en homes in die wereld stoppen met werken. Je kunt je eigen warps in die wereld ook daarna nog verwijderen met /removewarp.

8 reacties op “1.7: Update alarm!

 1. Aangezien ik hier aardig nieuw ben en dus geen idee heb over hoe het hier gaat met het verplaatsen van spullen tussen de twee verschillende werelden. Ik heb hierover wat vragen.

  1. Is er een nieuw IP en/of hoe kan ik naar de nieuwe wereld TP’en?
  2. Zodra ik in de nieuwe wereld kan, hoe zorg ik ervoor dat alles (ook mijn huis/gebouw) ‘ergens’ in de wereld komt?
  3. Moet ik ervoor zorgen dat de sponsen tijdens het verplaatsen van het gebouw verwijderd zijn of is dit niet nodig.

  Dushipolar

  1. 1. Het IP zal hetzelfde blijven. De wereld is er nog niet, maar als die er is zal er bij het spawn van de oude wereld een portaal staan. Ook zul je met /spawn naar de nieuwe wereld kunnen gaan.
   2. Spullen zet je zelf over, gebouwen moet je aan de moderators of admins vragen.
   3. Niet nodig. Je sponzen zullen wel gedeactiveerd worden, dus je zult ze opnieuw moeten plaatsen.

 2. Kun je dan niet instellen dat tpen van en naar de oude wereld gratis is ofzo? want als je veel spullen hebt (zoals ik) ben je enorm veel punten kwijt om alles over te zetten…

  1. Teleporteren naar een warp kost drie punten, naar een home twee punten. Dat zijn dus vijf punten per keer. Je kunt 2/3 van een dubbele kist meenemen per inventory. Als je ook je Ender Chest gebruikt is dat zelfs 7/6. Als je veel spullen hebt, speel je al lang op de server en heb je dus ook veel punten. Voor 200 punten kun je 40 keer heen en weer. Je kunt dan 2/3 x 40 = 26,3 dubbele kisten meenemen. Als je ook je Ender Chest gebruikt zijn dat zelfs 7/6 x 40 = 46,7 dubbele kisten.

   Inderdaad, het is niet goedkoop, maar ook niet zo duur dat we teleporteren tussen de werelden gratis gaan maken.

 3. Als je iets overplaatst met WorldEdit, zitten dan ook de spullen in de kisten?
  Ik wil mijn HELE kasteel overplaatsen op een eilandje op zee ok?
  Join ff en kijk of ik er ben (voor 2zqa, TheBaLENced of voor tibo7811) en dan regelen we dat ff wat ik precies wil!
  Creep

  1. Spullen moet je zelf overplaatsen. Als wij de inhoud van de kisten ook gaan kopiëren heb je kans dat spelers spullen tweemaal overplaatsen. (Blokken in de oude wereld kunnen niet gesloopt worden, dit kan dus geen problemen opleveren.)

Geef een reactie