Verdriedubbeling van het geheugen

De laatste tijd kregen wij een aantal klachten dat de server langzaam was. Toen we er naar keken, zagen we dat er een hoop extra activiteit op de server te vinden was; er waren bijvoorbeeld meer kippen dan 50 mensen op hun handen en voeten konden tellen, er waren een hoop dorpelingen opgehokt en de server zat ook nog eens vol.

Om de lag te verminderen hebben we twee wijzigingen gemaakt: we gebruiken nu een efficiëntere manier om de server te starten, en hebben het geheugen waar de server over beschikt verhoogd naar 10GB. (Dankjulliewel voor de tips, bambamboi en Stualyttle)

Helaas twijfelen we er niet aan dat Minecraft alleen nog maar meer rekenkracht en geheugen zal vereisen in de toekomst. “Verhoog gewoon het RAM” zal dus niet altijd de beste oplossing zijn. De server is een hobby-project voor ons, en we betalen het uit eigen zak. Dus: voor jezelf, en voor andere spelers, denk nog eens goed na voordat je die grote villagerfarm gaat maken, of wanneer je het aantal kippen in Nederland wil evenaren. We rekenen op je!

Geef een reactie