Bug in Spigot, server gecrasht

Gisterenavond zijn alle servers met Spigot gecrasht, waaronder de onze. De server probeerde vervolgens uit zichzelf te herstarten, waarop het weer crashte, enzovoort. Hier is een screenshotje van wanneer de server allemaal gecrasht is:

ServerCrash

De server crashte zodra iemand probeerde te verbinden, terwijl er al iemand online was. Pas nadat na 22:15 niemand meer probeerde te verbinden bleef het rustig, tot de volgende morgen althans. Om 7:48 probeerde ik zelf in te loggen.

De server is nu bijgewerkt naar de nieuwste versie van Spigot, die deze bug niet heeft.

Meer informatie van Spigot zelf
Zoveel servers crashten dat zelfs Mojang een tweet de wereld in moest sturen

9 thoughts on “Bug in Spigot, server gecrasht

   • Tis niet egt een bug volgens mij. De tick wordt verwerkt in een integer, maar als de tick te groot wordt, slaat de integer om naar een negatief getal, wat niet kan, waardoor de server crasht… Als je het berichtje zelf had gelezen kun je zien dat het op aangegeven datum opnieuw gebeurd 😉

    • “There was a time based bug in spigot, this has been fixed in the latest builds.”

     De bug is niet vanzelf “overgegaan” om opnieuw in 2021 te gebeuren. De bug is gefixt. Als de bug niet gefixt zou zijn, zou het probleem opnieuw in 2021 optreden.

Geef een antwoord